ERP 2024

Ford obećao samo električna vozila u Evropi do 2030

Ford je još jedan proizvođač koji je zauzeo agrisivan pristup kada su električna vozila u pitanju, pa je najavio da će u Evropi svi automobili biti u potpunosti električni ili sa hibridnim pogonom do sredine 2026. godine. 

PCPress.rs Image

Samo na struju

Sva vozila za potrošače će biti u potpunosti električna do 2030. godine, što Ford čini možda i najagresivnijim proizvođačem automobila u Evropi kada je elektrifikacija u pitanju. Kada kažemo “u Evropi”, to shvatite uslovno, budući da je reč o američkoj firmi, koja međutim poseduje veliku fabriku u Nemačkoj.

Zbog toga, ovaj proizvođač će uložiti oko milijardu dolara u svoju fabriku u Nemačkoj, koja će mu tako omogućiti da u naredne dve godine počne da proizvodi električne automobile za široke narodne mase. To je ipak deo globalne investicije od 29 milijardi dolara u električna i autonomna vozila do i posle 2025. godine. 

Ford trenutno vodi kada je prodaja komercijalnih vozila u pitanju u odnosu na druge proizvođače, međutim u Evropi je pao na deveto mesto. S investicijom u svoju fabriku u Nemačkoj, kompanija je napravila najveću investiciju na jednom mestu do sada, što pokazuje njenu odlučnost u elektrifikaciji svojih vozila.

Pročitajte i:  Baidu Apollo robotaksi sa 60% nižom cenom 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,