TrendMicro

Fortnite se vraća na iPhone i iPad uređaje

Fortnite nije bio dostupan na App Store i Google Play prodavnici već 17 meseci. Iako se ne očekuje da će se igra uskoro vratiti u prodavnice, čini se da će igrači uskoro moći ponovo da svrate na ostrvo preko svojih telefona i tableta.

Fortnite se vraća na iPhone i iPad uređaje

NVIDIA i Epic Games testiraju beta verziju Fortnite-a

NVIDIA i Epic Games su se udružili na mobilnoj verziji battle royale-a koja se može igrati preko GeForce Now-a. Verzija za desktop već je dostupna na usluzi. Zatvorena beta verzija sa ograničenim vremenom biće dostupna u toku sledeće nedelje kako bi se testirao kapacitet servera, isporuka grafike i kontrole dodirom. NVIDIA je otvorila registracije i omogućiće korisnicima pristup beta verziji u serijama u narednih nekoliko nedelja. Fortnite ćeti moći da igrate preko Safari-ja na iOS-u i aplikacije GeForce Now na Android-u. NVIDIA i Epic još uvek nisu odredili krajnji datum za beta verziju.

Kada je NVIDIA omogućila GeForce Now na iOS-u preko web-a u novembru 2020. godine, rekla je da će na kraju omogućiti korisnicima iPhone-a i iPad-a ponovo pristup Fortnite-uApple i Google su povukli Fortnite iz svojih prodavnica u avgustu 2020. usred bitke sa Epic Games-om oko plaćanja u aplikaciji. Studio je tužio obe kompanije, navodeći da ne poštuju konkurenciju. Slučaj Apple je otišao na suđenje prošle godine. Sudija je zaključio da Epic nije dokazao da Apple krši antimonopolske zakone.

Pročitajte i:  Fortnite-ova nova sezona dodaje Spider-Gwen i goopy chrome

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,