Fossil sprema premium pametni sat za novi Wear OS

U toku ove godine desiće se velike promene u Wear OS-u, zahvaljujući timskom radu Samsung-a i Google-a. Fossil je najavio da će za nekoliko meseci predstaviti premium pametni sat koji će iskoristiti sve prednosti koje donosi nova verzija ovog OS-a.

fossil

Ipak, kako stvari stoje, sadašnji vlasnici Fossil pametnih satova neće moći da računaju na podršku za Wear OS nove generacije (kako Google pokušava da ga predstavi). S obzirom da je Fossil jedan od najvećih proizvođača pametnih satova koji rade na Wear OS-u (jer su u njegovom vlasništvu i brendovi Diesel i Skagen), to znači da veliki broj modela pametnih satova neće moći da se kvalifikuje za upgrade. Moramo da kažemo da to nije neočekivano, jer ti pametni satovi rade na starijim (i sporijim) komponentama, koje verovatno nisu dovoljno snažne za rad sa novim softverom.

Što se najavljenog pametnog sata tiče, očekuje se da će imati naprednije funkcije za monitoring zdravstvenog stanja, kao i mogućnost samostalne mobilne konekcije (što znači da će moći da se koriste sve opcije konekcije i bez povezivanja sa telefonom). Pominju se i različite konfiguracije tastera, mada će primarni način kontrole sata i dalje biti preko ekrana osetljivog na dodir. Očekuje se i bolja Fitbit integracija. U ovom trenutku se ne zna kako će se novi sat zvati, ali ako gledamo iskustveno, njegovo ime bi mogle da bude Fossil Gen 6 (pod uslovom da se zadrži postojeća konvencija imenovanja).

Pročitajte i:  Google otpušta još 20 zaposlenih zbog protesta oko izraelskog projekta

Inače, novi Wear OS trebao bi da donese veću autonomiju baterije, bolje performanse u radu i podršku za više aplikacija.

Izvor: TechRadar

Facebook komentari: