ASUS Zenbook

Nova Seagate tehnologija mogla bi smanjiti troškove HDD-ova velikog kapaciteta

Seagate radi na dorađenoj verziji svojih konvencionalnih hard diskova (HDD), koja ne samo da poboljšava brzinu, već bi možda bila i jeftinija za proizvodnju.

Seagate navodno obezbeđuje desetak kupaca za nove diskove

Nazvana Mach.2, nova tehnologija je dobila ime po činjenici da ovi drivei koriste dva aktuatora umesto jednog, što pomaže u značajnom poboljšanju kako sekvencijalne tako i read/write brzine.

Seagate je nedavno najavio svoj prvi dual actuator disk, Mach.2 Exos 2X14, koji prema službenim tehničkim podacima nudi održivu brzinu prenosa od 524 MB/s što ga čini najbržim HDD-om na svetu.

Iako je Mach.2 Exos 2X14 upravo objavljen, Seagate’s Senior VP Jeff Fochtman ističe da drive već ima desetak kupaca i da Seagate pojačava proizvodnju. Mach.2 Exos 2Xs14, koji se takođe nalazi u cloudu i hiperscale data centrima, trenutno nudi 14TB prostora za skladištenje. Značajna prednost standardizacije tehnologije dvostrukog aktuatora je ta što drastično skraćuje vreme testiranja, a samim tim i vreme proizvodnje hard diska je u velikoj meri smanjeno, rekao je Fochtman. Seagate još uvek nije objavio cenu za Mach.2 Exos 2X14.

Pročitajte i:  Seagate je predstavio najbrži HDD na svetu

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
Data centri - specijalno izdanje

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.