Nova Seagate tehnologija mogla bi smanjiti troškove HDD-ova velikog kapaciteta

Seagate radi na dorađenoj verziji svojih konvencionalnih hard diskova (HDD), koja ne samo da poboljšava brzinu, već bi možda bila i jeftinija za proizvodnju.

PCPress.rs Image

Seagate navodno obezbeđuje desetak kupaca za nove diskove

Nazvana Mach.2, nova tehnologija je dobila ime po činjenici da ovi drivei koriste dva aktuatora umesto jednog, što pomaže u značajnom poboljšanju kako sekvencijalne tako i read/write brzine.

Seagate je nedavno najavio svoj prvi dual actuator disk, Mach.2 Exos 2X14, koji prema službenim tehničkim podacima nudi održivu brzinu prenosa od 524 MB/s što ga čini najbržim HDD-om na svetu.

Iako je Mach.2 Exos 2X14 upravo objavljen, Seagate’s Senior VP Jeff Fochtman ističe da drive već ima desetak kupaca i da Seagate pojačava proizvodnju. Mach.2 Exos 2Xs14, koji se takođe nalazi u cloudu i hiperscale data centrima, trenutno nudi 14TB prostora za skladištenje. Značajna prednost standardizacije tehnologije dvostrukog aktuatora je ta što drastično skraćuje vreme testiranja, a samim tim i vreme proizvodnje hard diska je u velikoj meri smanjeno, rekao je Fochtman. Seagate još uvek nije objavio cenu za Mach.2 Exos 2X14.

Pročitajte i:  Seagate tvrdi da njegovi vodeći hard diskovi mogu da traju više od 7 godina 

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: