ePlaneta

Foxconn je pauzirao proizvodnju u Šenženu

Foxconn, glavni proizvođač za Apple, pauzira proizvodnju u Šenženu, kineskom proizvodnom centru, nakon što je porast slučajeva Covid-19 doveo do toga da se grad ponovo zatvori.

PCPress.rs Image

Pandemija opet utiče na proizvodnju

„Proizvodnja Foxconn-a u Šenženu u Kini je suspendovana od 14. marta pa nadalje u skladu sa novom politikom lokalne vlade o COVID-19“. „Datum ponovnog rada fabrike treba da saopšti lokalna vlada.

Apple-ove akcije su u ponedeljak pale za 2,66 odsto.

Prekid proizvodnje dolazi samo nekoliko dana nakon što je Apple najavio svoju najnoviju listu novih proizvoda, uključujući jeftini iPhone. „Zbog naših raznovrsnih proizvodnih lokacija u Kini, prilagodili smo proizvodnu liniju kako bismo sveli potencijalni uticaj na minimum“, rekli su iz kompanije Foxconn.

Foxconn proizvodi neke iPhone, iPad i Mac računare u Šenženu. Međutim, skoro 50 odsto iPhone-a proizvodi se u fabrici u provinciji Henan. Apple bi mogao da počne da povećava proizvodnju u provinciji Henan kako bi nadoknadio neke od tih gubitaka.

„Apple i Foxconn imaju mogućnost da kratkoročno presele proizvodnju u druge oblasti pod uslovom da ne postoji značajno duže trajanje blokade“, napisali su analitičari kompanije. „Produženi period isključenja može izazvati talasne efekte na drugim komponentama koje mogu stvoriti manjak u proizvodnji.

Pročitajte i:  Apple Watch Series 10 i ekran ultra veličine

Analitičari su rekli da još neće smanjiti procene, ali su i dalje oprezni u pogledu bilo kakvih „produženih uticaja na snabdevanje“.

Izvor: CNBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,