BIZIT plus

Francuska odobrila kripto berzu Binance

Najveća svetska berza kriptovaluta – Binance dobila je odobrenje regulatora da upravlja svojom razmenom kriptovaluta u Francuskoj.

PCPress.rs Image

Francuska usvaja kriptovalute

Kompanija je sada navedena kao registrovani provajder usluga digitalne imovine od strane francuske berze AMF, što joj omogućava da nudi usluge trgovanja bitcoin-a i drugih kriptovaluta.

Binance je najveća kripto berza na svetu. Kompanija upravlja obimom trgovanja sa više od 14 milijardi dolara i skoro 50 milijardi dolara u ukupnom obimu u jednom danu, prema podacima iz CoinGecko-a.

Ovaj potez čini Francusku prvom velikom evropskom državom koja je svetskoj berzi kriptovaluta dala zeleno svetlo. Kompaniju u Litvaniji nadziru državni regulatori za borbu protiv pranja novca, dok kompanija takođe traži registraciju kod švedske finansijske službe.

Binance nema zvanično sedište i jednom se kompanija ponosila ovom činjenicom. Sada nastoji da sklopi mir sa regulatornim organima nakon prošlogodišnje reakcije vlasti u brojnim zemljama, uključujući Veliku Britaniju, Italiju i Singapur.

Kompanija je u poslednje vreme pokušala da se prilagodi u Francuskoj.

Osnivač i izvršni direktor kompanije Changpeng Zhao održao je ključnu reč na događaju u kripto industriji u Parizu prošlog meseca kako bi predstavio novi akceleratorski program za takozvani „Web3“. Takođe, kompanija se obavezala da će investirati 100 miliona evra u Francusku.

Pročitajte i:  Orano razmatra novo postrojenje za obogaćivanje uranijuma

Changpeng Zhao, izvršni direktor i osnivač kompanije Binance, opisao je Francusku kao „veoma progresivnu” u usvajanju kriptovaluta. „U našoj interakciji sa njima, oni su daleko napredniji u svom razumevanju. Takođe su i mnogo progresivniji u svojim stavovima“.

„Oni su veoma strogi, Francuska je veoma strog regulator. Ali oni imaju napredna razumevanja,” rekao je Zhao.

Izvor: CNBC

Facebook komentari: