BIZIT plus

FSD: Budućnost ERP-a je u Web tehnologijama

FSD je srpska softverska kompanija, koja se na svetskom tržištu pozicionirala kao provajder F‑leader‑a, Web ERP rešenja za upravljanje svim segmentima poslovanja i brže donošenje optimalnih odluka

PCPress.rs Image

Danas se veći deo poslovnih procesa i ukupnog poslovanja jedne kompanije odvija preko Interneta. S obzirom na to da se poslovanje prebacuje na globalnu mrežu, javlja se potreba za softverskim rešenjima koja će omogućiti upravljanje poslovanjem preko Web‑a.

F‑leader obuhvata predefinisan skup standardnih ERP modula, kao i u najpoznatijim svetskim ERP rešenjima. Na zahtev su moguća različita proširenja, u zavisnosti od konteksta poslovanja. Osnovni koncepti na kojima je izgrađen F‑leader jesu modularnost, brzina i kratak period implementacije u okviru poslovnih sistema, bogat i savremen korisnički interfejs, kao i visok nivo podesivosti prema potrebama poslovnog sistema. U razvoju su korišćene savremene open source Web tehnologije.

PCPress.rs Image

Za koga je

F‑leader je pre svega namenjen kompanijama koje se bave trgovinskim, proizvodnim i uslužnim delatnostima, ali s obzirom na visok nivo fleksibilnosti rešenja, moguća je primena i u svim ostalim privrednim granama. Nad F‑leader‑om je moguće postaviti i sve neophodne B2B i B2C servise. Može se koristiti kao SaaS usluga (Software as a Service), što znači da kompaniji nije potrebna dodatna hardverska infrastruktura za upravljanje poslovanjem. F‑leader je implementiran u više od 70 kompanija u Srbiji, Švajcarskoj, Austriji i Nemačkoj. Oblasti poslovanja ovih kompanija su: trgovina, poljoprivreda, automobilska industrija i dr. Posebno su razvijeni inteligentni servisi za poslovnu analitiku i izveštavanje.

Pročitajte i:  PC Press video: ERP na zadovoljstvo korisnika – BIZIT panel

Zaposleni u FSD‑u su podeljeni u projektne timove od pet do osam ljudi. Svi projekti rade se po SCRUM metodologiji. FSD je sertifikovan za najznačajnije IT standarde ISO 9001, 20000 i 27001, od strane renomirane švajcarske kompanije SGS.

PCPress.rs Image

Edukativni F‑leader

FSD ima poseban program saradnje s fakultetima. Najintenzivnija saradnja je ostvarena s Katedrom za elektronsko poslovanje Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu. U saradnji s tom katedrom, FSD je organizovao nekoliko značajnih IT događaja, radionica, kurseva, seminara i letnjih škola na kojima je učestvovao veliki broj studenata, ali i ljudi iz privrede.

Korisna adresa: FSD

Ovaj tekst je deo PC Press specijala posvećenog ERP rešenjima. Kompletan specijal je potpuno besplatan za čitanje i možete ga čitati u digitalnoj čitaonici ili ga preuzeti direktno odavde u PDF formatu.

Facebook komentari: