Fudbal i e-sport: Švajcarski navijači gađali teren PS kontrolerima

Nakon trenda gde fudbalski klubovi ulažu ozbiljne svote novca u e-sport, došlo je do prvih protesta. Navijači švajcarskih timova Bazel i Young Boys smatraju da fudbal i e-sport ne idu zajedno. Oni su svoju zabrinutost situacijom izrazili bacanjem Playstation kontrolera na teren i razvijanjem zastava.

Fudbal i esport protest huligani navijači bazel young boys švajcarska

Švajcarski huligani, popularno rečeno “ultrasi” skrenuli su uljudno pažnju rukovodstvima klubova da su protiv trošenja para na “igrice”.  Dok najveći fudbalski klubovi ulažu u e-sport, računajući na rastući potencijal gejming tržišta, neki drugi na to gledaju kao slabljenje potencijala fudbalske sekcije.

Fudbal i e-sport ne idu zajedno?

Već nakon 15 minuta utakmice, verni navijači, brižni čuvari klupske kase, izrazili su zabrinutost zbog poteza uprave. Prvo su navijači Young Boysa razvili zastavu sa znakom pauze kako bi stavili do znanja o čemu se radi. Nakon toga su krenuli da zasipaju teren Playstation džojpedima na kojima su ispisali “F*ck e-sport”.

Pored toga, prezentovane su i prigodne zastave sa natpisom “Scheiss e-sports”, gde se elektronski sport dovodi u vezu sa fekalijama. Interesantno je da su im se u protestu pridružili i navijači Bazela sa zastavama koje takođe kritikuju odluku klubova da se pozabave profesionalnim igranjem video-igara.

Nakon prekida, nastavljena je utakmica u kojoj su fudbaleri Young Boysa razmontirali Bazel sa 7-1.  Na ovaj način su zadržali prvu poziciju u prvenstvu, ali ne i u srcima vernih navijača koji se plaše da će umesto fudbalera klub angažovati nekog e-sport klinca koji odlično igra League of Legends.

Izvor: Dexerto

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,