BIZIT plus

Red i Fujifilm kamere prave kopije direktno u Adobe cloud

Kamere Red i Fujifilm su u partnerstvu sa Adobe-om i Frame.io kako bi povezali kamere direktno sa Adobe-ovim Creative Cloud-om. Najavljeni na Adobe Max 2022, određeni modeli kamera Red i Fujifilm moći će izvorno da otpremaju slike ili snimke direktno u Adobe Creative Cloud bez potrebe da korisnici prvo prenesu datoteke na računar.

PCPress.rs Image

Red video kamere su ranije podržavale funkciju od kamere do cloud-a korišćenjem eksternog video enkodera, ali ova nova saradnja će omogućiti i Red V-Raptor i V-Raptor XL da direktno otpreme do 8K RAV fajlova u Adobe oblak iz kameru, bez potrebe za dodatnim hardverom.

Snimite do 8K RAV i otpremite najbrže što vam internet dozvoljava

To znači da tim može ubrzati rad, kao što je brzo otpremanje i uređivanje snimaka sa koncerta ili sportskog događaja, bez potrebe da ručno premešta slike iz skladišta kamere u oblak. Umesto toga, sadržaj će biti dostupan u oblaku za montažere da se igraju sa njim ubrzo nakon što završite sa snimanjem. Očekuje se da će ova funkcija biti dostupna „krajem 2022.

Pročitajte i:  Novi generativni alati za video koje je napravio Adobe su apsolutno zastrašujući

Ako vam video snimanje nije baš zanimljivo, ali vas inetresuje ova funkcija, onda je dobra vest: dostupna je i za fotografije fotografija. Fujifilm X-H2S će biti prva digitalna kamera koja će ponuditi izvornu integraciju sa Frame.io funkcijom Camera to Cloud. Sistem treba da bude uparen sa namenskim priključkom za kameru sa bežičnim mogućnostima (dostupno za 999 dolara) da bi se povezao na internet. Funkcija cloud Frame.io podržava RAV datoteke visoke rezolucije sa alatima za lupu, navigaciju i beleške u ovom formatu. Očekuje se da će potreban firmver za X-H2S i FT-XH biti objavljen do proleća 2023.

Adobe se nada da će ova izvorna podrška za direktno otpremanje u cloud jednog dana postati industrijski standard, i iako je inovacija uzbudljiva, kompanija ne beži od prepoznavanja svojih trenutnih ograničenja. Pristup umrežavanju velikog propusnog opsega je apsolutna potreba da bi ovo bio praktičniji tok rada u odnosu na jednostavno ručno premeštanje sadržaja, a velike količine skladišta u oblaku će biti potrebne za veće projekte — posebno one koji koriste filmske formate visoke rezolucije.

Pročitajte i:  Adobe Acrobat dobija AI asistenta

Adobeov sopstveni Creative Cloud je jedini kompatibilni cloud sistem za ovu funkciju, što znači da ste zaglavili u kupovini dodatnog skladišta u oblaku (po stopi od 9,99 USD po dodatnih 1TB za standardne planove) od Adobe-a u odnosu na bilo koje željene provajdere treće strane, što je sigurno da dodate ako imate veliki tim koji radi na više projekata.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: