Fujitsu Siemens PRIMERGY RX600, najbrži veb server na svetu

RX600S4_side_lo Server kompanije Fujitsu Siemens Computers, koji drži novi rekord na testu „SPECweb2005“, zasnovan je na novoj Intel Dunington familiji višejezgarnih procesora. PRIMERGY RX600 je rek server data-centar klase projektovan da pruži karakteristike robusnosti i redundantnosti u kompaktnom ormanskom modulu visine 4 U.

Preuzimajući vođstvo, kompanija Fujitsu Siemens Computers je ujedno demonstrirala i korist upotrebe standardizovanog „SPECweb2005“ testa u IT industriji za potrebe optimizacije veb servera data-centara. Najnoviji rezultati, zabeleženi prošlog meseca u laboratorijama za testiranje i evidentiranje performansi kompanije Fujitsu Siemens Computers u Paderbornu, u Nemačkoj, predstavljaju najnoviji rekord u ovoj teškoj i izazovnoj kategoriji.

Ukratko, test „SPECweb2005“ meri performanse mašine-sistema u funkciji veb servera, koji obrađuje zahteve za statičkim i dinamičkim stranicama i simulira tri različita scenarija radnog opterećenja. U zvaničnim laboratorijskim uslovima testiranja, PRIMERGY RX600 S4 je postavio svetski rekord sa SPECweb2005 rezultatom od 47.504 jedinica, čime je značajno pomerena dotadašnja „gornja granica“ od 43.854 jedinica.

Specifikacija rekordera PRIMERGY RX600 S4:

Četiri šestojezgarnih Intel Xeon X7460 (Dunnington) procesora, 64 GB memorije i četiri Intel PRO/1000PT QuadPort Gigabit Ethernet kontrolora. Server je opremljen sa pet internih SAS 2.5” diskova za operativni sistem i veb server log-datoteka, i koristi 48 eksternih 3.5” SAS diskova u četiri FibreCAT SX40 podsistema za skladištenje podataka povezanih sa disk- kontrolerom tipa LSI MegaRAID SAS8880E PCIe, za fajlove koji predstavljaju radno opterećenje.

Pročitajte i:  Intel izdao saopštenje o CPU problemima, optužuje proizvođače matičnih ploča 

Fotografije pogodne za štampu mogu se naći na : http://www.fsc-mediaserver.com/ms/go.cfm?folderid=6810&jumpfactor=6

Izvor: TVCOM, PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,