Računari i Galaksija

Fujitsu uvodi ETERNUS sisteme za skladištenje podataka u program “zelenih” IT proizvoda

dx_global2Fujitsu je danas najavio širenje uspešnog programa obeležavanja „Green IT“ oznakom na poslovne proizvode i to na proizvode za skladištenje podataka pod brendom ETERNUS. Oznaka „Green IT“ obezbeđuje kupcima pouzdan i jednostavan način da procene ekološku podobnost IT proizvoda i istovremeno uvodi nove standarde daleko naprednije od sadašnjih propisa. Biranje „storidž“ sistema koji su energetski efikasni može dovesti do značajne uštede energije kao i do nižih troškova zamene dugotrajnijih komponenti za hlađenje.
Fujitsu razvija proizvode i procese u skladu sa očuvanjem životne sredine već više od 20 godina. U novembru prošle godine kompanija je predstavila svoju novu pionirsku oznaku „Green IT“, koja je inicijalno pokrivala PC i prenosive računare u EMEA regionu. U martu 2009. godine, Fujitsu je proširio ovu šemu klasifikacije na servere i sada pokriva čitav spektar poslovnih proizvoda, uključujući storidž sisteme, u EMEA regionu.
Oznaka „Green IT“ olakšava kupcima da razlikuju ekološke proizvode tako što daje vidljiv „zeleni znak“ koji potvrđuje da su ti proizvodi napravljeni u skladu sa najvišim korporativnim ciljevima kompanije u domenu energetske efikasnosti i održivog razvoja. Kriterijumi za obeležavanje „Green IT“ oznakom su toliko strogi da samo nekoliko proizvoda trenutno zadovoljava ove zahteve i oni su nagrađenih najvišom oznakom od tri zelene zvezdice. Fujitsu je postavio ove zahtevne smernice radi dostizanja još viših ekoloških standarda za buduće proizvode, a one istovremeno obezbeđuju produkt menadžment orijentaciju i usmerenost na fazu razvoja.
RAID sistemi ETERNUS DX60 i DX80 kao i sistemi sa trakom ETERNUS LT20 / LT40 i LT60 su u prvom talasu proizvoda za skladištenje podataka koji su dobili „Green IT“ oznaku i dve zvezdice što znači da su ovi proizvodi izvidnica današnje zelene IT tehnologije.
Oznaka „Green IT“ rezltat je Fujitsu-ovog holističkog pristupa ekologiji u razmatranju materijala, potrošnji energije i recikliranju. Sve „Green IT“ oznake, počevši naravno od one sa jednom zvezdicom, obeležavaju proizvode koji prevazilaze aktuelne pravne i tržištne standarde.
Bernd Koš, čelnik sektora za ekološku tehnologiju kompanije Fujitsu Technology Solutions, objašnjava: „Fujitsu ’Green IT’ program obeležavanja su prilikom prvog predstavljanja dobro prihvatili i korisnici i analitičari i sada se usmerevamo na još jednu ključnu oblast, i to oblast poslovnih proizvoda širenjem ove uspešne šeme obeležavanja na sisteme za skladištenje podataka. Fujitsu „Green IT“ oznaka daje kupcima jasan i jednostavan način da uporede i razumeju različite aspekte IT opreme koju kupuju, kao što su ušteda energije, materijali i recikliranje. Naravno, svi naši kriterijumi obeležavanja su potpuno transparentni i objavljeni su na našem sajtu. Naše stroge ekološke smernice naglašavaju posvećenost kompanije Fujitsu ekologiji i liderstvo u razvoju odgovornih IT tehnologija i procesa.“

Izvor: TVCOM

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,