ERP 2024

Funkcija Android 14 može omogućiti pametnim telefonima da budu i web kamere

Google radi na funkciji kao delu sledeće verzije Androida koja bi omogućila da se pametni telefoni koriste kao web kamere.

PCPress.rs Image

Android 14 uređaji bi mogli da rade kao web kamere, bez obzira sa kojim operativnim sistemom se koriste

Slično kao što iPhone radi sa MacBook računarima, pametni telefoni sa Androidom 14 bi takođe radili sa laptopom ili desktopom. Iako već postoji nekoliko takvih aplikacija koje vam to omogućavaju, Android 14 će doneti izvornu podršku za pametne telefone. Prema Android entuzijasti Mishaalu Rahmanu, Google je spakovao nešto što se zove DeviceAsWebcam u Android 14, što je projekat u toku koji će vam omogućiti da priključite Android uređaj i koristite ga kao web kameru. Android već neko vreme nudi plug-and-play USB podršku za spoljne web kamere, ali izvorna podrška za web kamere je nova.

U ovoj fazi, čini se da nema ograničenja u tome kako će se Android 14 telefon koristiti kao web kamera, jer je Google opremio onim što se naziva UVC standardom koji bi funkcionisao na različitim uređajima. To znači da Android 14 uređaji mogu da rade kao web kamere, bez obzira sa kojim operativnim sistemom se koriste. Rahman je rekao da nema jasnoće da li će ova funkcija biti omogućena u Androidu 14 nakon objavljivanja i ako hoće, kako bi ova funkcija izgledala. Ovo se razlikuje od načina na koji funkcioniše funkcija Continuity Camera na iOS i Mac uređajima. Apple dozvoljava da funkcija Continuity Camera radi samo u Apple ekosistemu, izostavljajući uređaje sa drugim operativnim sistemima, kao što je računar.

Pročitajte i:  realme 12 Pro: Harmonija stila i performansi

Od kada je pandemija primorala ljude da ostanu u kući i rade ili uče od kuće, aplikacije koje nude video konferencije postale su popularne, kao i korišćenje web kamera na uređajima. Iako ćete jedva pronaći laptop bez web kamere, kvalitet videa sa web kamere je uglavnom loš. U ovakvim situacijama pomaže korišćenje telefona kao web kamere. Dok iPhone ima funkciju Continuity Camera, Android nudi paket aplikacija kao što je Camo.

Izvor: Techlusive

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: