Galaxy Z Flip3: Selfi bez upotrebe ruku kao kec na deset najzanimljivijih aplikacija

Na listi najboljih inovacija 2021. godine po izboru magazina Time našao se jedan poseban pametan telefon. Galaxy Z Flip3 je dokaz da je Samsung uspeo u misiji vraćanja preklopivih telefona na scenu i to na velika vrata. Donosimo vam listu od 11 zanimljivih opcija koje ovaj uređaj nudi i kojima u potpunosti opravdava epitet pravog malog čuda.

PCPress.rs Image

Snimanje selfija bez korišćenja ruku

Kada imate ovako fleksibilan telefon na preklop, sjajna je stvar što možete da ga postavite u položaj pod uglom koji vam odgovara i snimiti selfie bez korišćenja ruku. Jednostavno uključite aplikaciju, odaberite prednju kameru, a zatim postavite telefon tako da kamera bude okrenuta prema vama. Podesite ugao ekrana koji vam odgovara i sve što treba da  uradite je da pokažete dlan svoje ruke prema kameri. Ona će automatski početi odbrojavanje i zatim snimiti selfie.

Ova opcija se podešava u aplikaciji kamere biranjem “Metode snimanja” u kojoj se uključi “Pokazivanje dlanom”. Tu je i opcija za omogućavanje glasovnih komandi.

Fotografisanje na spoljnom ekranu

Korisnici ovog uređaja oduševili su se činjenicom da je spoljni ekran toliko koristan, a jedna od zanimljivih opcija je i snimanje fotografija ili videa bez rasklapanja. Dovoljno je da dvaput brzo pritisnete sleep/lock dugme sa strane i automatski pokrećete kameru. Ako nije uključena, ovu opciju možete podesiti u podešavanjima telefona.

Pročitajte i:  HONOR Magic6 Pro: Nova era AI performansi

PCPress.rs Image

Fotografisanje se izvodi dodirivanjem ekrana, nakon čega se pojavi mali sat za odbrojavanje koji vam daje vreme da namestite kadar pre fotografisanja. Želite li pak snimiti video, samo prevucite levo ili desno po ekranu dok ne vidite ispis “video”. Ako skrolujete gore ili dole, prebaci ćete se između ultraširoke i primarne kamere.

Druge opcije na spoljnom ekranu

Nisu samo snimanje foto i video sadržaja omogućene na poklopcu uređaja. Ovaj Super AMOLED 1,9 ekran od 1,9 inča prikazuje informacije poput propuštenih poziva, primljenih poruka i obaveštenja, sata, a na njega možete da dodate i druge widgete poput zdravlja, rasporeda aktivnosti ili da kontrolišete muziku koju slušate.

Lako do obaveštenja

Ukoliko pređete prstom bilo gde na početnom ekranu u smeru prema dole pojaviće se padajući meni sa vašim notifikacijama. Dakle, nema više potrebe da posežete za vrhom ekrana. Naravno, i ovu opciju možete uključiti ili isključiti u podešavanjima.

PCPress.rs Image

Flex Mode

Kada uključite opciju Flex Mode, svoj Galaxy Z Flip3 možete ostaviti pod uglom od 90 stepeni, pri čemu će se aplikacija koja vam je otvorena automatski premestiti u gornju polovinu ekrana, dok ćete na donjoj imati priliku da podešavate kontrole poput jačine zvuka, svetla ekrana, screenshotova itd.

Pročitajte i:  Vaša bezbednost je uvek na sigurnom uz Samsung Galaxy kontrolnu tablu za privatnost i bezbednost

Multitasking do maksimuma

Ako volite rad na više aplikacija istovremeno, onda je ovaj telefon kao stvoren za vas. Poređajte ih da dobijete optimizovani izgled na dimenzijama ekrana od 166 x 72.2 x 6.9 mm, pratite online događaj, zapisujete beleške i istovremeno odgovarate na mailove. Vaša produktivnost će dobiti novu dimenziju.

Zarotirajte glavni ekran u landscape položaj

Ukoliko želite da se glavni ekran vašeg telefona automatski okrene u landscape položaj okretanjem uređaja, ova funkcija se brzo i lako uključuje dugim pritiskom na pozadinu i izborom opcije “Rotiraj u pejzažni položaj”.

PCPress.rs Image

Javljanje na pozive na više načina

Kada vaš telefon zazvoni, poziv vidite i kada je preklopljen, a možete se javiti jednostavnim klizanjem po spoljnom ekranu, bez potrebe da ga otvarate. Međutim, trebate imati u vidu da se tada razgovor prebacuje na zvučnik i da zvuk možete lako pojačati ili utišati. Druga opcija za javljanje je otvaranje telefona, a za završetak razgovora tu je onaj svima drag i pomalo retro momenat sklapanja.

Punjenje drugih uređaja preko Flip3

Ovaj telefon može vam poslužiti da na njegovoj zadnjoj strani bežično punite druge uređaje poput slušalica ili pametnih satova. Takođe, možete podesiti ograničenje koliko baterije dozvoljavate da se iskoristi za ovu vrstu punjenja.

Pročitajte i:  Samsung zvanično započinje olimpijsku i paraolimpijsku kampanju u konačnom odbrojavanju do Pariza 2024.

PCPress.rs Image

Spavanje na vreme

Jedna od najčešće korišćenih opcija na pametnim Samsung telefonima je “Bedtime mode” ili način rada za spavanje. Omogućava vam da zakažete vreme za uključivanje sivih tonova ekrana, kao i isključivanje notifikacija, kako bi vas to podstaklo da odete na spavanje. Posebno je zanimljivo što ovu opciju možete uključiti manuelno, ali i odabrati vrijeme u koje želite da se svake večeri uključuje, kao i noći na koje ovu opciju želite da primenite.

Uključite dečiji način rada

Ovo je koristan savet za porodice s decom. Ako vam je neophodno da deci dopustite da koriste vaš telefon, a brinete da će kliknuti nešto što ne bi trebalo, srećom tu je Samsung Kids Mode koji se podešava brzo i jednostavno. Potpuno je besplatan i sprečava da brinete o tome šta bi vaša deca mogla da urade na vašem telefonu.

Za više informacija o ovom modelu posetite zvaničnu stranicu!

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,