Gboard konačno rešava iritantan problem kucanja u pejzažnom režimu

Gboard konačno poslušao svoje korisnike i rešio funkcionisanje kucanja u pejzažnom režimu na tastaturi.

PCPress.rs Image

Nova dizajnirana tastatura u obliku plutajućeg prozora mogla bi uskoro biti dostupna svima

Najnovija beta verzija Gboard aplikacije za Android (verzija 13.6.06.574113912) sada dolazi sa novim pejzažnim režimom koji uklanja masivni raspored tastature i zamenjuje ga novim plutajućim prozorom.

Kucanje u pejzažnom režimu pomoću Gboard-a trenutno je veoma iritantno. Proteže se preko ekrana telefona i posebno je neugodno koristiti ga za stvari poput razgovora u igri. S obzirom na to da telefoni postaju sve veći i koriste modernije odnose stranica, Gboard već duže vreme zahteva bolje rešenje za kucanje u pejzažnom položaju. Čini se da je Google konačno spreman da to široko implementira.

Novi plutajući Gboard prozor automatski se pojavljuje kada naginjete telefon u pejzažnom režimu. Možete pomerati pravougaoni Gboard prozor i postaviti ga bilo gde na ekranu. Čak možete i promeniti njegovu veličinu prema vašem nahođenju.

Novi Gboard pejzažni režim je dostupan svim beta test korisnicima bez obzira na uređaj ili verziju Androida, što ukazuje na to da bi stabilno puštanje moglo biti vrlo blizu.

Izvor: Androidauthority

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: