BIZIT plus

Gboard za Android bi mogao znatno olakšati promenu visine tastature

Google bi uskoro mogao mnogo brže da prilagodi visinu Gboard-a na Android-u bez kopanja kroz meni sa podešavanjima.

PCPress.rs Image

Čini se da Google premešta prečicu za „promenu veličine“ u overflow meni aplikacije

Pregled aplikacije koje je uradio 9to5Google otkriva malo izmenjen overflow meni za Gboard, sa dugmetom „promeni veličinu“ koje se pojavljuje pored postojećih opcija kao što su „Floating“ i „Text editing“. Ovo znatno olakšava promenu visine aplikacije za tastaturu, pod pretpostavkom da redizajn postane javno dostupan.

Ovo bi bio zgodan način za korisnike da prilagode veličinu tastature svojim željama. Trenutno morate da se krećete do menija podešavanja aplikacije tako što ćete dodirnuti ikonu zupčanika na traci sa alatkama. Kada ste tamo, morate da izaberete odeljak „Preferences“, gde ćete pronaći opciju „ Keyboard height“ pod „Layout“.

Ovo vam daje skup unapred definisanih visina, uključujući ekstra kratku, kratku, normalnu i još mnogo toga. Međutim, ne postoji način da prilagodite visinu po svom ukusu.

Novi izgled će eliminisati ovaj dosadan proces, dovodeći Gboard u liniju sa mnogim najboljim aplikacijama za tastaturu kao što je Microsoft SwiftKey. Moći ćete da prevučete tastaturu sa promenjenom veličinom malo na vrh, ostavljajući razmak između donje ivice tastature i statusne trake sistema.

Pročitajte i:  Google će blokirati Android korisnike od instaliranja 'nesigurnih' aplikacija

Ova nova mogućnost izgleda slično režimima One-handed i Floating, osim što vam neće dozvoliti da prilagodite širinu tastature.

Zanimljivo je da se novo otkriće pojavilo samo nekoliko meseci nakon što je Gboard primećen kako priprema redizajniranu traku sa alatkama sa mnogo korisnijim dugmadima (preko Android policije). Ne može se reći kada će ova promena izaći, ali će pomeriti dugme menija za prelivanje na levu ivicu trake sa alatkama, zajedno sa novom ikonom sa četiri kvadrata.

Izvor: Androidcentral

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,