Gboard testira pametne odgovore

Gboard kompanije Google predstavlja jednu od boljih virtuelnih tastatura za pametne telefone, budući da donosi niz korisnih opcija, a toj listi bi uskoro mogli da se priključe i pametni odgovori.

Naime, funkcija uz pomoć koje će biti mogući pametni odgovori u okviru Gboard-a se aktivira pregledom obaveštenja koje će biti prosleđeno korisnicima, koje ima i opciju za aktiviranje brzog odgovaranja, a u okviru istog polja se aktivira i opcija za pametne odgovore. Kako se navodi u izveštaju, ova opcija bi trebalo da bude aktivna u okviru kompatibilnih aplikacija, a kao što su Android Messages, Facebook Messenger, Facebook Messenger Lite, Google Allo, Google Hangouts, Snapchat, WhatsApp i WeChat.

Pretpostavlja se da Google još uvek prilagođava model mašinskog učenja koji će biti zadužen za pametne odgovore, budući da se poslednje ažuriranje ove opcije dogodilo u maju. Pored razvijanja ove opcije, Gboard je dodao i veliki broj drugih korisnih funkcija, poput Morzeove azbuke, preko 20 dodatnih jezika, objedinjene pretrage media fajlova, te mogućnosti kreiranja GIF-ova.

Izvor: Android Authority

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Google je predstavio procesor za data centre i novi AI čip
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,