BIZIT plus

Generisanje AI slika direktno u Google pretraživaču

Korisnici će morati da odaberu opciju za Google Labs i SGE program kako bi koristili novu funkciju.

PCPress.rs Image

SGE je vizija Google-a za budućnost

Do sada smo morali da koristimo specijalizovane veb sajtove kako bismo upite transformisali u generisane AI umetničke radove. Međutim, sada je Google objavio da će korisnici koji su se prijavili za svoje Search Generative Experience (SGE) moći direktno iz standardne pretrage kreirati AI slike.

Umesto da birate između liste veb sajtova, sistem će sintetisati (razumnu) koherentnu reakciju na prirodni jezički upit korisnika koristeći iste podatke na koje su vodili linkovi na listi. Nova ažuriranja, jednostavno vraćaju generisane slike (koristeći Google-ovu Imagen text-to-picture AI) umesto generisanog teksta. Korisnici unesu opis onoga što traže i u roku od nekoliko trenutaka, mašina će kreirati četiri alternativna izbora koje korisnik može dalje koristiti.

Takođe, korisnici će moći da izvezu svoje generisane slike u Google Drive ili da ih preuzmu. Šta je još važno, korisnici će moći da generišu slike direktno u Google slikama. Jednostavno korisnici će uneti u pretragu određeni tekst i Google će generisati sliku na osnovu toga. Ono što je zaista interesantno sada možete uključiti Google Lens na tu generisanu sliku kako biste tražili stvarne proizvode koji najviše liče na ono što je računar generisao.

Pročitajte i:  Humane: AI broš odgovara na sva vaša pitanja

Za sada generisanje slika će biti dostupno samo u Sjedinjenim Državama

Naravno, postoje određena ograničenja ugrađena u nove funkcije. Morate biti prijavljeni za Google Labs i prijavljeni na program SGE da biste koristili bilo šta od ovoga. Pored toga, nove funkcije za generisanje slika će biti dostupne samo u SAD-u, na aplikacijama na engleskom jeziku i za korisnike starije od 18 godina. Poslednji zahtev je malo čudan obzirom da se Google trudio da program učini dostupnim tinejdžerima.

Kompanija takođe širi svoje napore da ograniči zloupotrebu generativne AI tehnologije. Korisnicima će biti onemogućeno da stvaraju fotorealistične slike lica ljudi. Takođe, korisnici će biti sprečeni da generišu slike “značajnih” i poznatih ljudi.

Na kraju, Google uvodi SynthID sistem razvijen od strane DeepMind-a koji je objavljen prošlog meseca. SynthID je poseban sistem koja se koristi za obeležavanje ili označavanje generisanih slika. U ovom slučaju, SynthID funkcioniše na sličan način kao watermark koji dodaje metapodatke. Ovaj watermark je “vizualno neprimetan,” što znači da obično nije vidljiv golim okom. Nove funkcije će biti dostupne putem Labs kartice u Google aplikaciji na iOS-u i Android-u, kao i na Chrome desktopu za odabrane korisnike i zatim će se postepeno proširitu u narednim nedeljama.

Pročitajte i:  Google će koristiti AI i satelitsko snimanje za uočavanje curenja metana

Izvor: Engadget

Facebook komentari: