BIZIT plus

Gizmodrom: Gejming gadžeti

Igrači uvek nastoje da kupe gejming dodatke visokih performansi kako bi stekli prednost nad protivnicima. Kada govorimo o najboljoj dodatnoj opremi za video-igre, na Internetu je dostupno mnogo opcija. Zbog toga može biti teško doneti pravu odluku šta odabrati, bilo da kupujete za sebe ili nekog bliskog. Izdvojili smo nekoliko ideja kada su gejming i tech uređaji u pitanju koji će se ljubiteljima ovog vida zabave sigurno dopasti!

PCPress.rs Image

Logitech G900 Chaos Spectrum Gaming miš

Najvažniji alat u arsenalu bilo kog PC gejmera svakako je miš, što znači da ukoliko se ozbiljno posvećujete gejmingu, trebalo bi da imate jedan kvalitetan alat kao što je Logitech G900. Danas gejmeri igraju da bi pobedili, stoga je najvažnije imati brz miš koji vam omogućava najbrže moguće performanse. Opremljen profesionalnim optičkim senzorom za igre PMW3366, G900 podržava DPI između 200 i 12.000 i dolazi s namenskim softverom kako biste mogli da podesite odgovarajuće postavke za vašu igru. Logitech je kreirao izuzetno napredan, prilagođen dizajn miša koji sadrži osam tastera koji se programiraju sa svestranim osećajem.

PCPress.rs Image
Logitech G900 Chaos Spectrum

G900 se može koristiti kao tradicionalni žičani miš ili potpuno bežično, uz trajanje baterije od preko 30 sati u bežičnom režimu. Ono što ovog miša takođe čini jedinstvenim jeste to što su kombinovali različite senzorne tehnologije omogućavajući korisniku da postigne nikad pre viđene brzine. Chaos Spectrum sadrži Delta Zero tehnologiju, kao i ekskluzivni hibridni senzor Fusion Engine koji vam omogućava da dostignete brzinu od 500 IPS ili više. Ostale sjajne karakteristike, poput ugrađenog prilagodljivog RGB osvetljenja i specifičnog dizajna tako da se može koristiti i levom i desnom rukom, predstavljaju trešnju na vrhu torte već vrhunskog proizvoda, što Logitech G900 lako čini jednim od najboljih računarskih miševa u rangu od oko 100 dolara.

Pročitajte i:  Potpuno proizvedena u Kini - prva gaming PC matična ploča

Razer BlackWidow Chroma V2 tastatura

Kada su gejming tastature u pitanju, nije tajna da su Razer Mechanical svičevi jedni od najkvalitetnijih – Razer tvrdi da svaki taster može da izdrži do 80 miliona pritisaka. Dizajnirana specijalno da vaše igranje podigne na sledeći nivo, ova nagrađivana tastatura radi na idealnim brzinama uz optimalnu reakciju. Dizajniran je za upotrebu i na PC i na Mac računarima, a isporučuje se s besplatnim USB portom kako bi vam prelazak bio makar malo olakšan. Ono što ovaj gadžet čini najboljim dodatkom gejming opremi jeste to što se tastatura isporučuje s dodatnim delom za odmaranje zglobova, koji omogućava korisniku udobnu igru i sveukupnom vrlo stabilnom izradom od kvalitetnih materijala.

PCPress.rs Image
Razer BlackWidow Chroma V2

Chroma V2, posebno dizajniran da zadovolji potrebe igrača, dolazi s pet dodatnih namenskih makro tastera za lak pristup, kao i naprednim Chroma konfiguratorom koji dodaje specijalne efekte aktivirajući se pritiskom na tastere – možete odabrati RGB obrasce ili opciju da se pojedinačni tasteri osvetle (ovo može dobro doći ako tako programirate da svetle specifični tasteri za određenu igru). Tastaturu možete pronaći na Amazon-ovom sajtu za 90 dolara.

HyperX Cloud II Gaming Headset

Ovo je sjajan gejmerski gadžet, jer vam omogućava da svoje igre čujete u 7.1 Virtual Surround zvuku – stvarajući osećaj kao da se zaista nalazite u igri. HyperX Cloud II Gaming Headset ne samo da zvuče sjajno već su i izuzetno udobne. Okvir je napravljen od laganog aluminijuma, a jastučići za uši su od visokokvalitetne memorijske pene.

Pročitajte i:  Potpuno proizvedena u Kini - prva gaming PC matična ploča
PCPress.rs Image
HyperX Cloud II Gaming Headset

Za razliku od nekih drugih gejmerskih slušalica koje tokom višečasovnog nošenja postaju teške, Cloud II su napravljene za višesatne gejming sesije. Ostale karakteristike ovih slušalica uključuju odvojivi mikrofon koji ima opciju poništavanja buke i koji omogućava da ćaskate sa svojim saigračima i prijateljima uz minimalnu pozadinsku buku. Headset možete pronaći na Amazon-ovom sajtu za oko 86 dolara za model s kablom, a ukoliko više volite bežične, moraćete da izdvojite oko 150 dolara.

PCPress.rs Image

Edifier G2000 stereo-zvučnici

Ako više volite zvučnike od slušalica, Edifier-ovi G2000 su dobar izbor. Stereo-sistem se sastoji od dva heksagonalna zvučnika nagnuta blago prema gore, tako da je zvuk usmeren ka vašem licu. Zvučnici imaju 2,75-inčni drajver i bas port sa zadnje strane koji mogu pomoći glasnim zvukovima da zvuče grandiozno (zamislite eksplozije u pucačini iz prvog lica ili akcionoj igri). Zvučnici se na vaš računar mogu povezati kablom, ali podržavaju i Bluetooth, tako da možete bežično da im prenosite muziku putem telefona ili tableta, ako želite. Kontrole jačine zvuka dostupne su na desnom zvučniku i lako im se pristup ako treba da reagujete usred igre.

PCPress.rs Image
Edifier G2000 zvučnici

Karakteristika koja pomaže G2000 zvučnicima da se pozicioniraju iznad konkurencije jeste programabilna RGB traka svetla na zadnjoj strani svakog zvučnika. Možete da menjate 12 različitih boja pritiskom na dugme na desnom zvučniku, te možete da pronađete onu koja odgovara igri koju igrate ili neka određena druga svetla u podešavanjima. Video-igre su vizuelni medijum, ali G2000 će vam pomoći da uživate u zvučnoj podlozi i ambijentalnim zvukovima zbog kojih se svet u kom igrate doživljava intenzivnije. Zvučnike možete pronaći na Amazon-ovom sajtu za oko 99 dolara.

Pročitajte i:  Potpuno proizvedena u Kini - prva gaming PC matična ploča

Blue Yeti USB mikrofon

Poslednji deo opreme potreban za bilo koji amaterski live stream jeste dobar mikrofon. Pitajte bilo koga u striming zajednici i on će vam reći da je Blue Yeti zlatni standard među mikrofonima za strimere video-igara. Glavni razlog popularnosti Yeti-ja jeste taj što za tu količinu novca dobijate neverovatan kvalitet – dovoljno je pristupačan da ga čak i početnik može kupiti, ali zvuči tako dobro da možda nikada nećete želeti da ga „nadogradite”.

PCPress.rs Image
Blue Yeti USB mikrofon

Odličan je i zato što je, kao USB mikrofon, početak rada s njim jednostavan poput priključivanja na računar i postavljanja kao podrazumevanog uređaja za snimanje. Ako ste ambiciozni strimer, učinite sebi uslugu i nabavite ovaj mikrofon zajedno sa pop filterom, koji će vaš glas održati čistim i bez oštrih tonova. Takođe biste mogli da razmislite o nabavci postolja za mikrofon, koje podiže vaš Yeti u vazduh i uklanja buku sa stola. Yeti je takođe odličan ASMR mikrofon, pod pretpostavkom da vas i to zanima. Možete ga pronaći na Amazon-ovom sajtu za oko 130 dolara.

Facebook komentari: