Gizmodrom: Letnje teme

Da li će se ove godine ići na more još nije sasvim jasno, ali odmor uvek možete da uzmete. Države delimično otvaraju granice i pozivaju turiste da se vrate, međutim situacija je još uvek neizvesna. Bilo da putujete ili ostajete kod kuće, izdvojili smo nekoliko gadžeta koji mogu da budu od koristi.

PCPress.rs Image

Zomake

Leto je vreme kada se uglavnom opuštamo i odmaramo kraj vode ili u prirodi, ali i vreme kada ima više insekata. Zomake je elektronska (kolokvijalno rečeno) „peckalica za muve“. Udarom od 3.000 volti može da sredi veliku grupu insekata samo jednim zamahom (poput osa, komaraca, pčela, paukova, konjskih muva, raznih letećih insekata i još mnogo toga). Ugrađenoj 18650 litijumskoj bateriji kapaciteta 1.000 mAh dovoljno je samo 40 minuta punjenja da bi gadžet radio čitav dan. Na dršci su dve LED lampe, žuto‑zelena za punjenje, a crvena označava da je u „režimu ubijanja“. Deca i ljubimci su bezbedni jer poseduje zaštitnu mrežu u tri sloja koja vas čuva od slučajnog električnog šoka.

PCPress.rs Image

Spoljna zaštitna mrežica nije elektrifikovana tako da vas drži podalje od udara struje sa unutrašnje mreže. Drška je produžena kako bi vas udaljila od napasti, poput pauka i osa. Ideja je dobra iz još jednog razloga. Sprejevi protiv buba uglavnom su puni hemikalija i neprikladni za upotrebu tokom roštiljanja ili prilikom kuvanja i jela, jer će kontaminirati hranu a mogu i da izazovu alergijske reakcije. U tom smislu, ovaj gadžet ne predstavlja rizik po ljudsku bezbednost, a možete ga pronaći na Amazon‑u za oko 15 dolara.

Pročitajte i:  Gizmodrom: Hi-tech oprema za putovanja

Portabl projektor

Topli letnji dani rezervisani su za aktivnosti na otvorenom kao što su plivanje ili odbojka na pesku, a večeri mogu biti obogaćene filmskim ostvarenjima u vašem dvorištu. Anker Nebula Capsule Projector veličine je konzerve i košta oko 300 dolara, a možete ga pronaći na Amazon‑u ili zvaničnom sajtu. Ovaj mali gadžet strimuje filmove bilo gde, sa 360 stepenim zvukom, četvoročasovnim trajanjem baterije i veličinom projektovanja ekrana do dva i po metra.

PCPress.rs Image

Pošto je malih dimenzija, možete ga poneti bilo gde sa sobom i u svakom trenutku možete da strimujete filmove na tavanice, zidove, u zatvorenom i otvorenom prostoru. Poseduje USB ulaz, a preko HDMI kabla može da poveže razne Blu‑Ray plejere, konzole ili striming uređaje. Projektor ima bežični Screen‑Casting, tako da ga i na taj način možete povezati sa svojim laptopom, tabletom ili pametnim telefonom. Radi na Android operativnom sistemu, što znači da je raspoloživ niz opcija za striming, uključujući Netflix, YouTube…

CampStove 2

U vreme distanciranja, kampovanje s porodicom izgleda kao solidan izbor letnjih aktivnosti. Međutim, zašto se odreći svih blagodeti civilizacije? Pomoću CampStove 2 primusa mogu lako da se spremaju obroci i kuva voda tokom avanturističkog kampovanja, a istovremeno gadžet puni uređaje, poput telefona i svetla. Toplina vatre uređaja može da proizvede do tri vata električne snage, koja se može koristiti za punjenje uređaja ili ugrađene baterije od 2.600 mAh.

Pročitajte i:  Doživite svaki otkucaj ritma u svojoj dnevnoj sobi

PCPress.rs Image

Pored toga, proizvođač BioLite kaže da CampStove 2 ima oko kilogram i može da se spakuje na veličinu boce za vodu širokog grla od oko litar. CampStove 2 možete pronaći za 150 dolara na Amazon‑u.

VSSL baterijska lampa i boca

VSSL bočica je pola lampa, pola posuda za piće i potpuno jedinstven multifunkcionalni alat za ljubitelje kampovanja, ribolova i bilo koje druge aktivnosti u prirodi. Pored toga što sadrži oko 250 ml vašeg omiljenog napitka, gadžet u obliku cevi ima dve sklopive čašice od nerđajućeg čelika, otvarač za boce, kompas i LED lampicu koja može da radi u četiri režima. Možete je pronaći za 95 dolara na zvaničnom sajtu.

PCPress.rs Image

Portabl mini‑frižider

Concord‑20LDX termoelektrični mini‑frižider/grejač, kompaktan je i prenosiv, te je pogodan za putovanja ili izlete u prirodi, ali i za kućne potrebe. Dimenzije su 29 cm × 41 cm × 35 cm, masa je oko šest kilograma a prednja strana je napravljena od stakla. Temperatura se lako podešava jednostavnim dodirom dugmeta na digitalnom termostatu na ekranu koji se nalazi s prednje strane ovog mini‑frižidera.

PCPress.rs Image

Uređaj može da se koristi za hlađenje (ili grejanje u zavisnosti od potreba) piva i vina, za čuvanje hrane, grickalica, kozmetičkih proizvoda i lekova koji treba da se drže na određenoj temperaturi. Inovativni poluprovodnički rad je energetski efikasan, ultratih i 100 posto ekološki prihvatljiv. Na Amazon‑u ga možete pronaći za oko 150 dolara. Samo izaberite boju.

Jackery portabl power station

Prenosiva power stanica Jackery poseduje ogromnu litijum‑jonsku bateriju kapaciteta 240 Wh koja će napuniti svu vašu tehničku opremu, a napajaće i vaše uređaje koji rade na 110 V / 200 W. Ukoliko želite da se sklonite od letnje gužve u gradu, i da se malo izolujete u prirodi, na neko manje posećeno mesto, a ipak ne možete da se odreknete svojih gadžeta, onda je ova power stanica pun pogodak. Laptop može da napuni tri puta, dronove do četiri puta, a vaš iPhone do 25 puta.

Pročitajte i:  Gizmodrom: Sezona proleće/leto 2024.

PCPress.rs Image

Biti bez struje duže vreme sa ovakvim gadžetom ne predstavlja više veliki problem. LCD ekran vam prikazuje ulaznu i izlaznu snagu, kao i procenat baterije. Veoma je korisno to što postoji niz mogućnosti punjenja. Možete je puniti s porta svog automobila, iz generatora ili mrežnog napajanja, što će trajati oko sedam sati. Postoji i mogućnost da kupite Jackery solarni punjač snage 60 W za punjenje uređaja na suncu, što znači da se možete potpuno isklučiti s mreže. Funkcija sigurnosnog isključivanja znači da, ako pokušate da napajate uređaje koji koriste više od 200 W, kao što je fen za kosu, uređaj će automatski isključiti napajanje.

Ovo je takođe sjajan backup za svakoga ko živi u području sa čestim isključenjima i prekidima struje, a i dalje mu je potrebno da bude online tokom prekida napajanja. Gadžet možete da pronađete na Amazon‑u za 250 dolara.

Facebook komentari: