Gizmodrom: Neobični gadžeti

U PC Press-u smo do sada predstavili stotine zanimljivih tech gadžeta, a sada izdvajamo one futuristički najinteresantnije, koji su dobili najviše pohvala.

PCPress.rs Image

MARS Pro – Bluetooth zvučnik

Tokom godina videli smo razne zvučnike, međutim ovaj nas je oduševio svojim izgledom i dizajnom. Upoznajte Gravastar Mars Pro bežične zvučnike koji poseduju bass boost i stereo-zvuk. Ovo je savršen dodatak za radni sto svakog geek-a, koji će privući pažnju skoro svakog ko ga ugleda. Mars Pro dolazi u različitim bojama i stilovima. Ima metalno telo od legure cinka, tri noge koje se sklapaju, i puno LED svetala u zvučniku i oko njega, što čini ovaj proizvod još futurističkijim. Mars Pro ima šest dinamičkih RGB svetala. Na vrhu se nalazi klizač za jačinu zvuka na dodir i kontrolni tasteri za promenu boje ili podešavanje u breathing režim.

PCPress.rs Image

Možete čak i da promenite svetlo na osnovu ritma muzike. Kvalitet zvuka, oni koji su probali, kažu da je iznad proseka za njegov cenovni rang. Stereo je pristojan, ali bi mogao biti bolji. Međutim, ukoliko vam je besprekoran zvuk prvi na listi za odabir, onda će vas verovatno razočarati. Mada, postoji opcija uparivanja dva ovakva zvučnika za bolji stereo-efekat. Ovaj gadžet zaista izgleda kao da je stigao direktno iz Sci-Fi filma. Interesantan izgled i pristojan zvuk čine Mars Pro zvučnik dobrim odabirom. Možete ga pronaći i na Amazon-u, ali cena je mnogo veća nego na zvaničnom sajtu www.gravastar.com, međutim u trenutku pisanja cena je ista i iznosi 264 dolara. A ukoliko vam se dopada, možete doplatiti nekih 47 dolara i uzeti bazu za punjenje ovog zvučnika.

GoCube – pametna Rubikova kocka

Osamdesetih godina prošlog veka Rubikova kocka je stigla na police i odmah postala popularna širom sveta. Njena slava se tu nije završila jer je postala najprodavanija igračka. Sada, kada svet gadžeta preuzima primat, imamo pametne, povezane kocke, a jedna od boljih je GoCube Speed Cube. Košta manje od 100 dolara, a odličan je tehnološki poklon za decu i tinejdžere. Kocka se povezuje s vašim pametnim telefonom preko Bluetooth-a i prikazuje podatke u realnom vremenu. Takođe možete podesiti tajmere, takmičiti se s drugima i još mnogo zabavnih stvari u besplatnoj pratećoj aplikaciji za telefon, koja je dostupna i za Android i Apple korisnike.

PCPress.rs Image

Opremljena naprednim elektronskim senzorima, kocka može da meri i prati vašu aktivnost. Beskontaktni senzori neprekidno prate aktivnost kocke. Ovo vam omogućava da poboljšate svoje vreme rešavanja i pokrete. Takođe, imate senzor orijentacije koji uključuje akcelerometar i žiroskop. Ovi senzori rade zajedno da prate 3D pozicije u realnom vremenu i donose glatki i zanimljivi obrt u igri. GoCube pametna kocka je napravljena od ABS plastike i otporna je na udarce. Magneti u kocki omogućavaju nesmetanu igru.

PCPress.rs Image

Kada sa tradicionalnom kockom igramo brzo i okrećemo je, ponekad su potezi ispresecani ili grubi, posebno kada rešavamo poslednji nivo. Tako da su glatki pokreti sa ovom kockom sjajni, prema rečima onih koji su je testirali. Možete krenuti u misiju slaganja, a možete je koristiti i kao kontroler za igranje drugih igara. Ima unutrašnja LED svetla bele boje koja poboljšavaju vašu igru. Ovo je korisno jer kocka radi na litijumskoj punjivoj bateriji. S jednim punjenjem, baterija obezbeđuje 60 sati korišćenja. Možete se takmičiti s prijateljima i drugim osobama iz celog sveta koje je poseduju. Bilo da ste kod kuće ili u pokretu, možete poboljšati koordinaciju ruku i očiju i veštine pamćenja. Na sajtu Amazon-a je možete pronaći za 79 dolara.

Pročitajte i:  Gizmodrom: Nova generacija zdravstvenih gadžeta

Magnetna lebdeća lampa sa bežičnim punjačem za telefon

Pre nekoliko godina, na CES-u smo prvi put čuli za magnetnu plutajuću sijalicu. Magnetna levitacija nije novost, ali potrošački proizvodi koji koriste maglev tehnologiju jesu. Baza ima ugrađen bežični punjač za telefon, tako da možete puniti bilo koji pametni telefon koji podržava QI punjenje. Ova lebdeća lampa ima dve ključne komponente: držač  i sijalicu. Uključite uređaj i okačite lampu blizu držača. Sijalica pluta bez ikakvog oslonca ili kontakta i za to koristi maglev tehniku.

Sijalica se napaja kroz vazduh putem magnetne indukcije, a svetla se kontrolišu touch dugmetom na bazi. Lampa ima metalno telo i dizajn otporan na pad,što znači da, ako isključite lampu iz izvora napajanja, sijalica se, umesto da padne, zakači za samu lampu. Magnetna sila povlači sijalicu nagore, gde će ostati magnetizovana dok se ponovo ne uključi. Lampa magnetne sijalice ima maksimalnu osvetljenost 80-100 lumena. Na sajtu Amazon-a možete je pronaći za 89 dolara.

Pročitajte i:  Gizmodrom: Čuda sa CES-a

Air Bonsai – levitirajuća saksija

Dobra lebdeća saksija treba da bude lagana, privlačna i jedinstveno dizajnirana. Ali takođe mora biti dovoljno prostrana da može da primi optimalan broj biljnih kultura. Air Bonsai je lagana saksija koja će oplemeniti enterijer vašeg doma i učiniti ga futurističkim. Ovo se pripisuje smoli – primarnom materijalu koji koriste Babook-ovi proizvođači. Ne samo da se smola može oblikovati u nove oblike, već je to i izdržljiv, robustan materijal; stoga se očekuje da će vaša saksija trajati dugo.

PCPress.rs Image

U postolju, patentirani magnetni kalemovi i senzori drže izdignutu saksiju i rotiraju je u vazduhu. Korišćenje kalemova zahteva da povežete bazu na napajanje. Struja će pokrenuti magnetne aktivnosti koje će podići saksiju. Jedini nedostatak ovog uređaja jeste to što neće raditi kada se napajanje isključi. Ako ostavimo po strani činjenicu da izgleda neobično, lebdi u vazduhu, rotira se za 360 stepeni, lako se instalira, važno je napomenuti i da saksija može da drži biljke do 300 grama. Na sajtu Amazon-a možete je pronaći za 65 dolara.

Pročitajte i:  Gizmodrom: Nova generacija zdravstvenih gadžeta

The Couch Console – samobalansirajući držač za čaše

Da li se mučite da nađete mesto za sitnice dok sedite na kauču i gledate film ili seriju? Ako je tako, trebalo bi da investirate u Couch Console. Poseduje sve što vam je potrebno, uključujući držače za šolje, grickalice, telefon i još mnogo toga. Ebite Inc. kauč konzola poseduje držač za čašu, držač za grickalice, USB utikač za punjenje, organizator za telefon i daljinski upravljač, dodatni prostor za odlaganje drugih stvari koje volite da imate kod sebe, uključujući baterije i kablove.

PCPress.rs Image

Ebite Inc. koristi sistem žiroskopa da reši problem koji mnogi od nas imaju: kako da šolja ostane u vertikalnom položaju, što je posebno teško kada nemate ravnu površinu. Ovaj držač za čaše neće proliti vaše piće zahvaljujući tehnologiji samobalansiranja. Takođe možete da zaključate šolju na mestu za dodatnu stabilnost. Još jedan sjajan aspekt dizajna jeste mogućnost prilagođavanja konzole kako želite. Možete dodati dve pregrade za držanje šolja ili čak stvoriti više prostora pomeranjem nekih komponenti. Jednostavno koristite ganičnik da napravite različite pregrade.

Dizajn je kompaktan i omogućava lako prenošenje. Kompanija je koristila reciklirane materijale u kreiranju i izgradnji. Rezultat je lagan, ekološki prihvatljiv, izdržljiv proizvod. Ebite Inc, kompanija koja proizvodi ovaj gadžet, obećava da će ova konzola trajati veoma dugo. Svoje tvrdnje potkrepljuju doživotnom garancijom. Dakle, možete biti sigurni u dobar proizvod. Couch Console-u možete koristiti čak i u automobilu. Dobijate uredan način da sve složite, nadohvat ruke. Sveje krenulo od startap ideje, preko Kikstarter kampanje da bi danas došli do toga da imaju svoj sajt i šalju proizvod širom sveta uglavnom putem DHL-a. Na zvaničnom sajtu www.couchconsole.com možete pogledati sve detalje i potražiti ovaj praktičan proizvod za 70 dolara.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,