Gizmodrom: Novi cool gadžeti

Živimo u svetu neverovatnih inovacija, pametnih uređaja i genijalnih alata koje možete nositi sa sobom u svakom trenutku. Sa ovim napretkom u tehnologiji dolaze i neki zaista cool gadžeti. Međutim, kako je izbora danas mnogo, može biti teško pronaći one koje ne biste smeli da propustite. Izdvojili smo nekoliko predloga…

Sony WH-1000XM5

Sony je još 2018. godine izašao na tržište sa slušalicama koje će se kasnije pokazati kao jedne od najboljih – WH-1000XM3. Nakon toga su došle XM4, a sada se nastavlja niz sa WH-1000XM5. Ako zanemarite pomalo dosadne nazive, ovo su, kao i  prethodni modeli, slušalice o kojima na internetu možete pročitati samo reči hvale.

PCPress.rs Image

Dobijaju visoke ocene u skoro svim recenzijama, a Sony WH-1000XM5 su uglavnom dizajnirane za one koji radije ne bi da potroše novac na Apple AirPod Max slušalice. Što se tiče specifikacija i zvuka, XM5 model je izuzetno sličan Sony-jevim modelima od ranije, s tim da su malo lakše.

PCPress.rs Image

Nude odličan zvuk u niskim, srednjim i visokim tonovima, odlično poništavanje buke, a dobijate i niz pametnih ambijentalnih funkcija. Najveća razlika je u dizajnu, koji nudi potpuno novi izgled u odnosu na prethodnike, što će se dopasti ljubiteljima minimalizma. Slušalice možete pronaći na sajtu Amazona za oko 400 dolara.

Therabody Wave Roller

Therabody već više od jedne decenije inovira načine na koje se brinete o sebi i svojim mišićima, sa proizvodima kao što su Theragun, TheraFace tretmani za lice, RecoverAir kompresija nogu, Wave Series valjci i PowerDot stimulacija mišića. Ovog puta Therabody je sa Wave Roller-om tradicionalni model penastog valjka podigao na viši nivo, ubacujući tehnologiju u njega. Korišćenjem vibracione terapije i teksture u stilu talasa, ovaj valjak pomaže u otklanjanju bolova.

PCPress.rs Image

Dolazi sa Therabody aplikacijom koja vas može voditi kroz rutinu kotrljanja, pet prilagodljivih frekvencija vibracija i može  da se koristi bilo gde na telu gde je potrebno vežbanje. Valjak se sa aplikacijom povezuje preko Bluetooth-a radi personalizovanih rutina oporavka, oslobađanja napetosti i povećanja mobilnosti. Ovaj uređaj je opremljen internom litijum-jonskom baterijom od 12V koja  uz jedno punjenje može da traje 180 minuta.

PCPress.rs Image

Talasna tekstura napravljena je od hipoalergene EVA pene visoke gustine za naprednu zvučnu izolaciju. Dizajniran sa silikonskim žlebovima u obliku talasa koji daju dodatnu dimenziju pritiska na mišiće, istovremeno obezbeđujući superiornu kontrolu vuče. U kompletu se dobija Wave Roller (oko 30cm x 13cm), zaštitna torbica za nošenje, adapter za napajanje. Uređaj možete pronaći na sajtu Amazona za oko 150 dolara.

Pročitajte i:  Gizmodrom: Nova generacija zdravstvenih gadžeta

Tangram Smart Skipping Rope

Tangram-ov pametni konopac za preskakanje je nešto što će vam pomoći da poboljšate kardio vežbe, a tako što prati vaše skokove, broj utrošenih kalorija i vreme provedeno u skakanju. Da biste detaljno analizirali i pratili podatke koje konopac beleži trebalo bi da ga preko Bluetooth-a povežete sa aplikacijom SmartRope koja je dostupna za iOS i Android. Aplikacija podržava više uređaja kao što su mobilni telefon, tablet i pametni televizor. Tu možete čuvati do 100 sesija podataka sa brojem skokova, sagorelim kalorijama i vremenom vežbanja.

PCPress.rs Image

Pored praćenja i sređivanja podataka vežbanja u različitim režimima, možete da odredite dnevne ciljeve ili da postavite sopstvene intervale treninga. Možete da kreirate do pet profila i podaci svakog profila mogu odvojeno da se kontrolišu. Prozirne polikarbonatne ručke poseduju internu tehnologiju, magnetno precizne senzore i mogućnost podešavanja dužine užeta. Kako su ručke kod Pure modela prozirne, možete bolje da vidite mehanizam koji je unutar njih i koji ih pokreće. LED lampica na kraju ručki omogućava vam lakše uparivanje sa aplikacijom, te pokazuje kada je bateriju potrebno napuniti. Takođe, ručke su lagane i konopac od 300 cm ide iz ručki pod uglom od 45 stepeni za glatke i prirodne pokrete zgloba šake. Bateriju SmartRope Pure verzije punite dva sata a gadžet možete da koristite mesec i po dana, ili 45 sati aktivnog treninga. Kako biste ostali motivisani, aplikacija nudi program otključavanja nagrada i takmičenja sa prijateljima, što znači da može da upoređuje rezultate. Ovaj pametni konopac za preskakanje možete pronaći na sajtu Amazona za oko 55 dolara, ili na njihovom zvaničnom sajtu tangramfactory.com za 65 dolara gde možete pronaći i druge modele Rookie za početnike za oko 40 dolara, Led za 80 dolara kao i SmartRope Donut za 16 dolara.

Pročitajte i:  Gizmodrom: Sezona proleće/leto 2024.

Beeline Velo 2

Vožnja bicikla po gradu je stres kao nijedan drugi. Paralelno izbegavanje automobila, pešaka i menjanje traka, dok istovremeno pratite odredište na telefonu pomoću konfuznog navigacionog sistema, nije lako. Biciklistički „računar“ Velo 2 nažalost ne može da ukloni automobile i ljude koji su vam na putu, ali može da olakša navigaciju.

PCPress.rs Image

Ovaj mali kružni uređaj se pričvršćuje na bicikl, i daje laka, minimalna uputstva za navigaciju koja su sastavljena od praćenja ruta u stvarnom životu, čak i kada izgubite signal. Radi sa besplatnom pratećom aplikacijom na iOS-u i Android-u za planiranje rute, uvoz ruta i praćenje vožnje. Takođe možete da pratite i brzinu kojom se krećete, vreme dolaska, udaljenost i da proverite koliko je sati . Planiranje rute u aplikaciji Beeline ne može biti lakše, bilo da je to iscrtavanje sopstvene rute ili importovanje GPX-a sa drugog mesta. Korišćenjem Beeline Smart Routing režima možete imati koristi od hiljada vozača koji su neki put prešli pre vas koristeći Beeline-ov vlasnički sistem ocenjivanja puteva.

PCPress.rs Image

Beeline Velo 2 je napravljen da radi širom sveta, gde god postoji GPS pokrivenost, ali postoji nekoliko izuzetaka – Beeline Smart Routing režim trenutno nije dostupan u Srbiji, dok Compass Mode radi u svim zemljama sveta osim Kine, zbog trenutnih ograničenja postavljenih na mapiranje u toj zemlji, međutim proizvođač se trudi da uvek unapređuje uslugu, što piše i na zvaničnom sajtu beeline.co. Inače, Smart Routing režim je napravljen kombinovanjem podataka o putevima kao što su ograničenja brzine i biciklistička infrastruktura sa povratnim informacijama korisnika („ocena puta“) kako bi se ponudile brze, uravnotežene i mirne rute do vašeg odredišta. Čak je otporan i na vremenske uslove! Navigacioni uređaj Beeline Velo 2 je vaš jednostavan, elegantan pratilac za bolje vožnje biciklom i možete ga pronaći na sajtu Amazona za oko 100 dolara.

Pročitajte i:  Sony želi da PlayStation ekskluzive dolaze ranije za PC

Flare Calmer

Koji su najneugodniji zvuci koji vam prvo padnu na pamet? Nokti koji grebu po tabli? Auto alarmi? Moguće je da su naše uši, tokom hiljada godina evolucije, na neki način dizajnirane da smatraju da su ovi zvuci posebno neprijatni jer deluju kao upozorenje da je opasnost blizu. To je bilo korisno za naše pretke, jer su mogli da čuju da su u blizini sabljozubi tigrovi, ali za nas moderne ljude to je jednostavno naporno. Prema audio specijalistima iz Flare-a, sam oblik bubne opne izgleda kao zvono, što dodaje 20 db rezonancije koja izaziva izobličenje.

PCPress.rs Image

Ova iritantna distorzija može da utiče na naše mentalno i fizičko zdravlje, tako da je ideja koja stoji iza čepića za uši Flare Calmer da menjaju oblik bubne opne kako bi neutralisali posebno dosadne izobličene frekvencije između 2.000 i 8.000 Hz. Flare stručnjaci tvrde da smanjuju zamor uha, glavobolje izazvane bukom i ukupan nivo stresa. Pa da li radi? Teško je reći koliko čepići za uši mogu da smanje ukupni stres usred globalne krize, protesta na ulicama, ali ono što je sigurno je da definitivno ima koristi od toga da pokušate i da ih  nosite. Za početak, oni koji su ih isprobali kažu da je primetno da su najgore svakodnevne frekvencije smanjene, a to  doprinosi tome da su na kraju manje iritantni. Isto važi i kada ih nosite ispod slušalica, uprkos tome što malo menjaju zvuk, muziku čine malo toplijom i smanjuju intenzitet. Još jedna nuspojava koju su korisnici primetili, a koju ne možemo da proverimo i koja je bila potpuno neočekivana od strane Flare-a, jeste da smanjuje konstantno zvonjenje koje čuju oni koji pate od tinitusa. Ove čepiće možete pronaći na sajtu Amazona za oko 55 dolara.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,