Glasine sugerišu da bi Qualcomm mogao da lansira dve verzije Snapdragona 8 Gen 2

Čekanje da Qualcomm konačno objavi svoj sledeći vodeći sistem na čipu (SoC) je skoro završeno, a očekuje se da će se lansiranje dogoditi negde tokom novembarskog događaja kompanije.

PCPress.rs Image

Glasine sugerišu da bi mogla postojati varijanta Snapdragona 8 Gen 2 ultra visoke frekvencije

Iako smo već neko vreme očekivali Snapdragon 8 Gen 2, glasine sugerišu da bismo mogli da očekujemo iznenađujuću varijantu pomenutog čipseta. Glasine dolaze ljubaznošću tipstera Digital Chat Station, koji tvrdi da bi Qualcomm mogao da se priprema za lansiranje dve odvojene verzije Snapdragon 8 Gen 2 čipseta. Ova varijanta bi navodno bio čip ultra visoke frekvencije koji značajno povećava brzinu rada.

Prema Digital Chat Station, jedan od skupova čipova bi bio vaš standardni čipset, dok bi čip ultra visoke frekvencije mogao da radi na 3,4 do 3,5 GHz. Poređenja radi, trenutni Snapdragon 8 Gen 1 radi na 3,19 GHz. Iako sve ovo zvuči uzbudljivo, ovu glasinu treba uzeti sa velikom rezervom. Pored razgovora o Snapdragon 8 Gen 2, tipster je takođe pomenuo Mediatekov predstojeći Dimensity čip. Oni tvrde da bi sledeći čip iz Mediatek-a mogao doneti velika poboljšanja performansama procesora.

Pročitajte i:  Čip najvažniji na tržištu električnih vozila 

Izvor: Androidauthority

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,