BIZIT plus

Glavni prioriteti su digitalizacija i obrazovanje

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da su glavni prioriteti Vlade digitalizacija i obrazovanje i da je važno napraviti iskorak u tim oblastima. Takođe je istakla, da je važno iskoristiti sve potencijale koje Srbija ima i da je to velika odgovornost. Zato što mladi obrazovani ljudi i fakulteti predstavljaju potencijal naše zemlje, kao i IT sektor koji raste 10 odsto godišnje, a proizvodnja softvera 20 odsto.

PCPress.rs Image

“Ako Vlada Srbije ne napravi iskorak u tome, izgubićemo vreme koje neće biti nadoknadivo i izgubićemo trku u konkurentnosti sa svetom”, kazala je premijerka Ana Brnabić na skupu “Industrijska politika u digitalizacija u Srbiji” u Beogradu. Premijerka je ocenila da će iskorak ka digitalizaciji i obrazovanju pomoći Srbiji da izađe iz ekonomije koja se zasniva na investicijama ka ekonomskom razvoju koji se zasniva na inovacijama, a to će Srbiju staviti u rang sa naprednijim državama.

Navela je da veliki broj zakona mora da se usaglasi sa Zakonom o opštem upravnom postupku i formira baza podataka kako bi Srbija dobila modernu i elektronsku upravu. Ambasador Nemačke Aksel Ditman je rekao da postoje odlične mogućnosti da Nemačka i Srbija sarađuju u industrijskoj politici i digitalizaciji. “Preduslov za to su obrazovani mladi ljudi, što je važno za unapređenje IT sektora koji se ubzano razvija”, izjavio je ambasador Nemačke Aksel Ditman.

Pročitajte i:  Nova funkcionalnost na portalu Moja srednja škola ‒ Izveštaji o postignućima učenika

Izvor: N1

Facebook komentari: