Gmail će vam sada omogućiti da prevodite poštu na mobilnom uređaju

Gmail je upravo postao pametniji. 

PCPress.rs Image

Sada možete da prevodite email na željeni jezik na svom Android ili iOS uređaju

Google je najavio novu funkciju za svoju Gmail aplikaciju koja omogućava korisnicima da prevode email. Ova funkcija, koja je ranije bila dostupna samo na vebu, od 9. avgusta se pokreće na Android i iOS uređajima. „Godinama su naši korisnici praktično prevodili email u Gmail-u na vebu na više od 100 jezika“, kaže Google u postu na blogu. „Počevši od danas, sa zadovoljstvom najavljujemo integraciju izvornog prevoda u okviru Gmail mobilne aplikacije koja će vam omogućiti besprekornu komunikaciju na širokom spektru jezika.“

Funkcija funkcioniše tako što otkriva jezik sadržaja emaila i prikazuje baner na vrhu koji nudi prevođenje na jezik koji je korisnik postavio. Na primer, ako je imejl na španskom, a jezik korisnika je engleski, može da dodirne „Prevedi na engleski“ da vidi prevedeni tekst.

Korisnici takođe mogu da odbace baner ako ne žele da prevedu email ili da se odluče da nikada više ne prevode email sa određenog jezika. Pored toga, korisnici mogu da prilagode svoja podešavanja prevoda u podešavanjima, gde mogu da izaberu jezike koje žele da uvek ili nikada ne prevode.

Pročitajte i:  Circle to Search - uskoro i prevod jezika

da koristite novu Gmail funkciju prevođenja

Izvor: Indianexpress

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,