BIZIT plus

Gmail konačno rešava jedan od vaših najvećih problema sa sastancima

Određivanje pravog vremena za sastanak koji svima odgovara trebalo bi da bude mnogo lakše zahvaljujući novom ažuriranju Gmail-a.

PCPress.rs Image

Rasporedite vreme zakazivanja sastanaka direktno u Gmail-u

Email provajder je najavio nadogradnju koja će omogućiti korisnicima da pretražuju svoj kalendar i predlažu termin za sastanak, direktno iz Gmail interfejsa.

Gmail se nada da će ovaj dodatak značiti kraj dosadnih i frustrirajućih pregovaranja između korisnika koji žele da pronađu vreme koje odgovara svima.

Vremena Gmail sastanaka

„Dodajemo funkciju u Gmail koja vam pomaže da mnogo brže pronađete pogodno vreme za sastanke 1:1 sa drugima“, napisala je kompanija u postu na blogu za ažuriranje Google Workspace-a kojim je najavljeno pokretanje.

 „Ovo je posebno korisno kada zakazujete vreme sa klijentima, partnerima ili ljudima u vašoj organizaciji čiji Google kalendari nisu vidljivi vama.“

Ubuduće, korisnici Gmail-a će sada videti novu ikonu kalendara pored postojećih opcija uz dugme za slanje emaila.

Kada je izabrano, ovo nudi brojne alatke vezane za kalendar i raspored, uključujući opciju da predložite vreme kada ste slobodni za sastanak, otvarajući sopstveni kalendar da biste uočili prazna mesta. Vaš primalac emaila onda može da pregleda ova predložena vremena i da izabere bilo koje koje funkcioniše direktno iz mejla – što će takođe automatski poslati mejl sa pozivnicom iz kalendara.

Pročitajte i:  20 godina Gmail-a 

Za sada je ova funkcija ograničena na sastanke 1:1 i radiće samo za vaš primarni kalendar. Ako je više osoba uključeno na listu primalaca, samo prva osoba koja zakaže termin biće automatski dodata događaju.

Korisnici takođe mogu brzo da kreiraju događaj kao što je sastanak ili video poziv, koji kada se izabere otvara poznati prozor za kreiranje događaja kalendara sa primaocima i naslovom unapred popunjenim iz vašeg emaila, kao i automatskim ubacivanjem rezimea događaja u telo emaila za lako deljenje.

Nova alatka, koja je dostupna svim korisnicima Google Workspace-a i korisnicima sa ličnim Google nalozima, 12. jula se pokreće odabranim korisnicima, a šire uvođenje je postavljeno za kasnije u julu 2023.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: