Računari i Galaksija

Četvrta beta verzija Androida 14 donosi funkciju automatskog potvrđivanja otključavanja

Google je u 11. jula objavio Android 14 Beta 4, dok se kompanija priprema za konačno izdanje ažuriranja operativnog sistema. 

PCPress.rs Image

Nova verzija uglavnom uključuje ispravke grešaka, ali uvodi i sjajnu funkciju koja olakšava otključavanje

Beta 4 ima novu funkciju „auto-confirm unlock“ u podešavanjima, koja automatski otključava telefon kada unesete tačan PIN od šest ili više cifara. Ranije ste morali da dodirnete enter da biste potvrdili nakon što ste uneli PIN kod. U meniju podešavanja, Google upozorava da je automatsko otključavanje „malo manje bezbedan“ metod od potvrđivanja radnje.

U ranijim beta verzijama, klizači za jačinu zvona i za jačinu obaveštenja bili su povezani jedan za drugi, tako da niste mogli da povećate jačinu zvuka zvona, a da ga ne povećate za obaveštenja. Kao što je primetio Android istraživač Mishaal Rahman, u najnovijem ažuriranju ove dve kontrole su sada potpuno odvojene.

Ostala poboljšanja u Android 14 Beta 4 uključuju nove podrazumevane slike profila, podršku za beta verziju na tabletima i sklopivim telefonima, bolji birač vidžeta za tablete i istaknutije postavljanje opcije klizajućeg ekrana u meniju za dugo pritiskanje. Novo ažuriranje je odmah dostupno za preuzimanje za Google telefone, uključujući Pixel 4a i novije.

Pročitajte i:  Vaš Android browser je pun bespotrebnog sadržaja - očistite ga sa nekoliko dodira

Google je objavio prvu beta verziju za Android 14 u martu i prvu javnu beta verziju u aprilu. Prema rasporedu koji je kompanija objavila ranije ove godine, novi operativni sistem će dostići stabilnost u julu, a konačna verzija će izaći nakon toga. Verovatno će gigant za pretragu objaviti stabilnu verziju Androida 14 sledećeg avgusta.

Ažuriranje za Android 14 uključuje nadogradnju na pokret unazad, podešavanja jezika aplikacije, API za otkrivanje snimaka ekrana i novi birač fotografija koji omogućava korisnicima da aplikaciji daju pristup samo odabranim fotografijama.

Izvor: Techcrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,