BIZIT 2022

GO4YU – mreža za korisnike sa teritorije bivše SFRJ

Paris Holt, generalni direktor Unified Signal, američke kompanije koja se bavi pružanjem usluge mobilnim operaterima, boravi u Beogradu, gde je u saradnji sa Telekomom Srbija pokrenuo projekat Go4YU, piše list “Danas”.

Photo: Nicola since 1972/Flickr
Photo: Nicola since 1972/Flickr

 

Kako prenosi agencija Tanjug, ovo je jedan od najambicioznijih projekata Telekoma koji će „ujediniti“ sve naše ljude širom sveta u jedinstvenu socijalno multimedijalnu mrežu GO4YU.Deo „YU“ u nazivu mreže odnosi se na činjenicu da će usluga biti dostupna svima sa teritorije bivše SFRJ.

GO4YU je veliki regionalni projekat koji za Telekom ima stratešku dimenziju jer izlazi na svetsko tržište. GO4YU postavlja siguran put za širenje mreže, što donosi ogroman potencijal i korist pre svega za građane, korisnike, a zatim i za državu kroz otvaranje velikog broja radnih mesta.

Projekat je podeljen u tri faze. Prva faza, koja je gotova i spremna da krajem godine bude puštena na teritoriji SAD, podrazumeva fiksne i mobilne brojeve na svim mobilnim mrežama u SAD i dvosmerni telefonski saobraćaj

U intervjuu Danasu, Holt je rekao da su pre godinu dana, u kontaktu sa Telekomom shvatili da Srbija ima veliki potencijal, jer ima brojnu dijasporu u Severnoj Americi, a da se govori o preko milion ljudi.

“To je kao da imate 064 broj u Americi sa koga zovete i primate pozive isto kao u Srbiji na bilo kojoj mobilnoj mreži u SAD, odnosno mobilnom SAD broju, zatim kao da imate svoj TV u Americi, skoro isti kao u vašoj kući u Beogradu i na kraju kao da imate svoj novčanik iz Srbije u Americi i obrnuto”, objasnio je Holt.

Servis će biti dostupan već u januaru i februaru, a cene će biti pristupačne.

“Najbitniji deo za korisnike GO4YU jeste što će cene usluga biti i do 20 puta jeftinije od dosadašnjih, kao i to što nećete više plaćati procenat na neki iznos. Snaga ovog koncepta je toliko velika da će takozvana mikro-plaćanja i njihova efikasnost promeniti u potpunosti odnos ka gotovini. Ako odete na kafu, možete pozvati vašeg prijatelja u Čikagu, po ceni lokalnog poziva i zatražiti mu da vam plati kafu”, rekao je Holt za Danas.

Facebook komentari:
eFakture