ERP 2024

Goldman Sachs namerava da se bavi trgovinom kriptovaluta

Američka investicijska kuća Goldman Sachs namerava da otvori odeljenje za trgovinu bitcoin-ima i drugim digitalnim valutima, prema nepoznatim izvorima. Goldman Sachs, čije je sedište u Njujorku, trenutno pregovara sa ekspertima koji se bave kriptovalutama, ali nemaju još uvek formulisan plan kako da implementiraju ili investiraju u bitcoin. Još jedno od pitanja kojima investicijska kuća treba da se pozabavi je: kako ispuniti očekivanja mušterija i kako raditi sa valutom koja se konstantno menja.

PCPress.rs Image

O činjenici da su kriptovalute sve popularnije u svetu govori nam to da Knox grupa, čije se sedište nalazi na ostrvu Men (između Velike Britanije i Irske), namerava da pokrene razvoj stambenih i poslovnih objekata u Dubaiju u vrednosti od 325 miliona dolara, sa stanovima koji se mogu kupiti kriptovalutama. Poznati cyber kriminalci, poput Alexander-a Vinnik-a, koji je uhapšen u Grčkoj nakon što je proneverio četiri milijarde dolara, služe BTC-e platformom, kojom se služe i banke, da izvrše krađe.

Bivši zaposleni Goldman Sachs i Fortress Investment LLC grupe, koji se bavio trgovinom novca i investicijama, planira da osnuje fond od 500 miliona dolara kako bi investirao u kriptovalute i kompanije koje se bave trgovinom digitalnim valutama, prema izvorima. Međutim ima i onih koji zauzimaju stav, da je bitcoin jedna velika prevara, kao što je izvršni direktor investicijske kuće JPMorgan Chase & Co, Jamie Dimon. Investicijska kuća Goldman Sachs  je napredovala, kada se radi o blockchain tehnologiji i bitcoin-u, investirala je u startap, Axoni, koji radi na tome da blockchain tehnologiju uvede u finansijske kompanije. Trgovina digitalnim valutama postaje sve popularnija u svetu i očigledno je da ćemo je viđati češće.

Pročitajte i:  Izgubljena lozinka krila tri miliona dolara

Izvor: Bloomberg 

Facebook komentari: