Google Authenticator dodaje neophodnu sigurnosnu funkciju za digitalne prijave

Jednokratni kodovi se generišu pomoću aplikacije Google Authenticator, koja vam omogućava siguran pristup vašim nalozima. 

PCPress.rs Image

Nova funkcija je podržana i na iOS i na Android uređajima

Ako želite poboljšati zaštitu svojih naloga na internetu, morate je imati jer čini teže za hakere da im pristupe, bez obzira na to da li su uspeli da dođu do vaših lozinki. Budući da su vaši jednokratni kodovi ranije bili samo sačuvani na vašem telefonu, Google Authenticator je imao nedostatak koji bi bio vrlo problematičan ako biste trebali sigurnosne kodove. Međutim, bilo je moguće izvoziti kodove na drugi uređaj, što bi bila mala pomoć ako bi se telefon izgubio ili bio ukraden.

Sve dok ste prijavljeni na svoj Google nalog, možete pristupiti svojim Google Authenticator kodovima sa bilo kojeg telefona, jer su sada sačuvani u oblaku. “Jedan od glavnih povratnih informacija koje smo čuli od korisnika tokom godina, bila je kompleksnost u radu sa izgubljenim ili ukradenim uređajima na kojima je instaliran Google Authenticator”, napisao je Christiaan Brand, Group Product Manager u Google-u, u blog objavi. “Ovom ažuriranjem, uvodimo rešenje ovog problema, čineći jednokratne kodove otpornijim, tako što ih bezbedno čuvamo u korisničkim Google nalozima.” Ključna reč u ovoj rečenici je “bezbedno”, ali neće svi biti zadovoljni idejom da se njihovi neprocenjivi jednokratni kodovi čuvaju u oblaku. Stoga aplikacija sada omogućava da kodove čuvate na svom telefonu, ako želite, jer sinhronizacija naloga nije obavezna.

Pročitajte i:  Google Photos dodaje postavku personalizacije na osnovu aktivnosti

Jednostavno ažurirajte aplikaciju i pratite korake na ekranu kako biste povezali svoj Google nalog u Autentifikatoru i sinhronizovali svoj Google Autentifikator sa svojim Google nalogom. Kada je vaš nalog sinhronizovan u oblaku, u gornjem desnom uglu ekrana pojaviće se zelena ikona oblaka. Novi dodaci podržani su na iOS i Android uređajima. Autentifikator je dobio novi logotip koji se značajno razlikuje od prethodnog logotipa “G koji je takođe vrata sefa” i više je u skladu sa drugim Google proizvodima, kao što ćete takođe primetiti.

Izvor: Digit

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,