PC Press Studio

Google Bard sada može da gleda YouTube video i odgovara na vaša pitanja

Google je najavio novu nadogradnju svog AI četbota, Barda, koja će korisnicima omogućiti postavljanje pitanja o YouTube video zapisima i dobijanje odgovora koji se odnose na sadržaj videa.

PCPress.rs Image

Google Bard može da gleda YouTube video zapise, da ih razume i pruži vam odgovore

“Preduzimamo prve korake u sposobnosti Barda da razume YouTube video zapise”, napisao je Google na stranici ažuriranja Barda.

“Na primer, ako tražite video zapise o tome kako napraviti kolač od maslinovog ulja, sada možete pitati koliko jaja recept u prvom videu zahteva”, objasnili su.

Kompanija je rekla da je proširila “YouTube ekstenziju kako bi razumela neki video sadržaj, tako da možete imati bogatiji razgovor s Bardom o tome”.

Pre ove poslednje nadogradnje, YouTube ekstenzija za Barda mogla se koristiti samo za pronalaženje određenih videa.

Nova nadogradnja dolazi samo dve nedelje nakon što je YouTube počeo da eksperimentiše s novim sposobnostima generativne veštačke inteligencije, poput AI alata za razgovor koji odgovara na pitanja o sadržaju na YouTube-u i nove funkcije koja rezimira teme u komentarima videa.

Pročitajte i:  Gmail sada mnogo bolje prepoznaje spam nakon značajnog unapređenja

U međuvremenu, Google je najavio da će omogućiti pristup Bardu tinejdžerima u većini zemalja uz određene sigurnosne mere.

“Tinejdžeri u tim zemljama koji ispunjavaju minimalne zahteve za upravljanje svojim Google nalogom moći će da pristup Bardu na engleskom jeziku, uz dodatak više jezika tokom vremena”, rekla je Tulsi Doshi, šef proizvoda, odgovorne veštačke inteligencije u Googleu.

Google stalno ažurira Barda, dok pokušava da se istakne u trci za AI četbotovima, gde ne samo da se takmiče OpenAI ili Microsoft, već i drugi igrači.

Izvor: Techlusive

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *