Računari i Galaksija

iPhone 16 možda neće imati Touch ID, pošto Apple ukida tu tehnologiju

Serija iPhone 16, prema informacijama stručnjaka za integrisana kola koji ima istoriju otkrivanja informacija o planovima Apple-a, neće uključivati tehnologiju autentifikacije otiska prsta Touch ID.

PCPress.rs Image

Apple je trajno obustavio opremu koja je korišćena za proizvodnju čipova za Touch ID

U nedavnom postu, objasnili su da je oprema korišćena za proizvodnju čipova za verziju Touch ID-a na iPhone-u trajno isključena, sa jedinim preostalim jedinicama koje se koriste za treću generaciju iPhone SE. To ukazuje na to da Apple trenutno ne planira ponovno uvođenje Touch ID-a kao metode autentifikacije na iPhone-u, prenosi MacRumors.

Izveštaj takođe primećuje da nema pouzdanih glasina u vezi sa povratkom tehnologije skeniranja otiska prsta za seriju iPhone 16. Prema izveštajima, četvrta generacija iPhone SE će uključivati Face ID, zamenjujući jedini model iPhone-a koji i dalje koristi Touch ID.

U međuvremenu, Apple je objavio da će podržati standard za slanje Rich Communication Services – RCS na iPhone-ima, koji se koristi na većini Android uređaja, od 2024. godine. U izjavi za 9to5Mac, tehnološki div je izjavio da će RCS pružiti bolje interoperabilno iskustvo za poruke između različitih platformi.

Pročitajte i:  Apple je prodao između 160.000 i 180.000 Vision Pro naočara tokom prethodnog vikenda

„Sledeće godine ćemo dodati podršku za RCS Universal Profile, standard trenutno objavljen od strane GSM asocijacije. Verujemo da će RCS Universal Profile pružiti bolje iskustvo interoperabilnosti u poređenju sa SMS ili MMS“, izjavio je portparol kompanije Apple.

Izvor: Techlusive

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *