ePlaneta

iPhone 16 možda neće imati Touch ID, pošto Apple ukida tu tehnologiju

Serija iPhone 16, prema informacijama stručnjaka za integrisana kola koji ima istoriju otkrivanja informacija o planovima Apple-a, neće uključivati tehnologiju autentifikacije otiska prsta Touch ID.

PCPress.rs Image

Apple je trajno obustavio opremu koja je korišćena za proizvodnju čipova za Touch ID

U nedavnom postu, objasnili su da je oprema korišćena za proizvodnju čipova za verziju Touch ID-a na iPhone-u trajno isključena, sa jedinim preostalim jedinicama koje se koriste za treću generaciju iPhone SE. To ukazuje na to da Apple trenutno ne planira ponovno uvođenje Touch ID-a kao metode autentifikacije na iPhone-u, prenosi MacRumors.

Izveštaj takođe primećuje da nema pouzdanih glasina u vezi sa povratkom tehnologije skeniranja otiska prsta za seriju iPhone 16. Prema izveštajima, četvrta generacija iPhone SE će uključivati Face ID, zamenjujući jedini model iPhone-a koji i dalje koristi Touch ID.

U međuvremenu, Apple je objavio da će podržati standard za slanje Rich Communication Services – RCS na iPhone-ima, koji se koristi na većini Android uređaja, od 2024. godine. U izjavi za 9to5Mac, tehnološki div je izjavio da će RCS pružiti bolje interoperabilno iskustvo za poruke između različitih platformi.

Pročitajte i:  Apple navodno radi na uvođenju AI u Vision Pro 

„Sledeće godine ćemo dodati podršku za RCS Universal Profile, standard trenutno objavljen od strane GSM asocijacije. Verujemo da će RCS Universal Profile pružiti bolje iskustvo interoperabilnosti u poređenju sa SMS ili MMS“, izjavio je portparol kompanije Apple.

Izvor: Techlusive

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,