Google bi mogao da pokrene pretplatnički servis za Play Store

Trenutni model koji se koristi za kupovinu digitalnih filmova, muzike i aplikacija još uvek se zasniva na sistemu „biranja iz menija“, gde plaćate ono što želite. Međutim, sve više smo svedoci prelaska na pretplatničke servise, gde plaćamo fiksnu mesečnu naknadu u zamenu za pristup neograničenoj količini muzike i filmova.

PCPress.rs Image

Izgleda da se i Google kreće ka takvom sistemu, kako kažu iz XDA-a koji su otkrili nešto što se zove „Play Pass“. Na osnovu ovog imena, kao i stringova koje su otkrili, čini se da Google možda razmatra ideju da kreira pretplatnički servis koji bi korisnicima omogućio pristup određenim premijum aplikacijama i igrama za fiksnu mesečnu naknadu.

Nejasno je kako će ovo funkcionisati i ko određuje koje aplikacije će biti deo ove pretplate, ali nije iznenađenje što se ovo razmatra. Videli smo da kompanije poput Microsoft-a i Adobe-a uspešno koriste pretplate, a čini se da Apple takođe ohrabruje programere da usvoje pretplatnički model.

Takav model je održiviji za sve, pošto bi stalan priliv prihoda podstakao programere da ažuriraju svoje aplikacije novim funkcijama. Takođe, obezbeđuje da kompanije poput Apple-a i Google-a dobijaju stalni deo prihoda od takvih pretplata, a to će koristiti i korisnicima koji mogu da budu više ili manje uvereni u konstantne ispravke. Za sada, ostaje da se vidi kako tačno Google planira implementaciju takvog sistema, tako da nam samo preostaje da čekamo i saznamo.

Pročitajte i:  Google pretraga će izgledati drugačije - nadogradnje koje uskoro stižu

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,