BIZIT 2022

Google će vlasnicima neispravnih Pixel telefona isplatiti do 500 dolara

Tokom prošle godine, grupa vlasnika Pixel i Pixel XL telefona podnela je tužbu protiv Google-a, optužujući ovu kompaniju da je prodavala uređaje sa neispravnim mikrofonima iako je znala za taj problem. Google se danas složio da će se nagoditi sa tim nezadovoljnim kupcima i da će im isplatiti novčanu naknadu u iznosu do 500 dolara.

PCPress.rs Image

Naime, neki od korisnika prvog Google brendiranog telefona, prijavili su kvarove na jednom, dva ili na sva tri mikrofona u uređaju, koji su prestali da rade nekoliko meseci nakon kupovine. Još 2017. godine Google je priznao da korisnici mogu da iskuse takve probleme zbog greške u lemljenju audio čipseta. Međutim, iako je kompanija pristala da zameni takve neispravne telefone, u mnogim slučajevima i novi uređaji su imali isti problem.

Sudeći po nagodbi koju je Google sklopio sa Sudom, najbolje će proći korisnici koji su taj problem iskusili dva puta. Oni će dobiti po 500 dolara odštete. Oni koji su imali problem jednom, dobiće odštetu u iznosu od 350 dolara. Interesantno je da će čak i korisnici koji nisu lično iskusili problem, ali su učestvovali u grupnoj tužbi protiv Google-a, dobiti po 20 dolara odštete. Google je za ovu namenu izdvojio ukupno 7.25 miliona dolara.

Pročitajte i:  Kako upravljati aplikacijama povezanim sa vašim Google drajvom

Naravno, postoje još neki uslovi koji moraju da budu ispunjeni da bi se dobio novac. Nagodba se odnosi samo na telefone koji su proizvedeni pre 4. januara 2017. godine, pri čemu su njihovi vlasnici morali da podnesu tužbu pre 9. jula 2019. godine. Takođe, da bi se dobila odšteta, neophodno je i da korisnici podnesu dokaz o kupovini Pixel ili Pixel XL telefona.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,