Google Chrome napadi ugrožavaju Windows 10 uređaje

U okviru Chrome pretraživača otkrivena je nova ranjivost , te bezbednosni eksperti upozoravaju da najpre utiče na Windows 10 uređaje.

PCPress.rs Image

Naime, novi propust našao se u okviru prevare koja izgleda kao lažna tehnička podrška, te izaziva „zamrzavanje“ uređaja koji su podržani Windows 10 operativnim sistemom, da bi nakon toga korisnik dobio obaveštenje da je uređaj pogođen virusom. Novi propust koristi Javascript kod, koji sprečava zatvaranje nekog taba, ili čitavog pretraživača, a poruka koja se nakon toga pojavljuje na ekranu, te izgleda kao deo Microsoft podrške, korisnika obaveštava o tome da je uređaj inficiran te da se radi o virusu koji bi mogao da preuzme lozinke, istoriju pretraživanja, informacije o kreditnoj kartici, te druge lične podatke.

PCPress.rs Image

Tako nova prevara izgleda kao bezazleno upozorenje na novi virus, a korisnici mogu da je prepoznaju tako što im ne dozvoljava da zatvore određeni tab, te da je se se reše ako otvore Task Manager iz Taskbara, kliknu na Processes tab, potom na Google Chrome (ili GoogleChrome.exe), i na kraju na End Task dugme koje se nalazi u donjem desnom uglu.

Pročitajte i:  Android 12 mogao bi da bude predstavljen 4. oktobra

Izvor: WIndows 10

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,