ASUS ROG Flow

Google Chromebook za 249 dolara

Google je juče, zajedno sa kompanijom Samsung, predstavio novi Chromebook koji će se prodavati po ceni od svega 249 dolara.

Pod sloganom “Chromebook: Za sve”, Google je predstavio 11,6-inčni notebook sa 16GB interne memorije, 2GB RAM-a, 100GB besplatnog prostora na Google Driveu, sa SD slotom, HMDI, USB 2.0 i USB 3.0 portom i trajanjem baterije od 6,5 sati.

Unutar ovog računara nalazi se Samsungov Exynos 5 dvojezgarni procesor, a sa softverske strane tu je, naravno, Chrome OS.

“Ako ste ikada pomislili da je previše komplikovano ili peviše skupo da imate dodatni računar (ili dva), nadamo se da ćete dati šansu novom Chromebooku”, rekao je potpredsednik kompanije Sundar Pichai.

Juče su objavljeni i finansijski rezultati kompanije Google za poslednji kvartal. Objavljeni su ranije nego što se to očekivalo, ali nisu ispunili očekivanja analitičara.

Neto prihodi kompanije u poslednjem kvartalu iznosili su 3,01 milijardi dolara, što je pad u odnosu na 3,18 milijardi, koliko je ostvareno u istom periodu prošle godine.

Pročitajte i:  Budućnost flešovanja custom ROM-ova biće kroz web browser

Zarada po akciji iznosi 9,03 dolara, dok je prošle godine bila 9,72 dolara. Očekivalo se 10,65 dolara.

Ukupni prihodi kompanije iznose 11,33 milijardi dolara, što je manje u odnosu na očekivanih 11,83 milijardi.

Nakon ovih informacija, vrednost akcija kompanije u jednom momentu pala je za čak 10 posto.

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , ,