Google Currents – reinkarnacija Google+ društvene mreže

Google+ je ugašen početkom ovog meseca, ali njegov kod i dalje živi na Google-ovim serverima. Nakon što je kompanija odustala od ove društvene mreže, pojavila se njena renikarnacija u obliku Google Currents servisa.

PCPress.rs Image

Interesantno je da ovo nije prvi Google proizvod sa tim imenom. Originalno to je bila magazin aplikacija koja je lanisrana 2011. godine, da bi dve godine kasnije bila preimenovana u Play Newsstand (sadašnji Google News).

Današnji Google Currents je zamišljen kao enterprise društvena mreža za internu komunikaciju koja može da bude manje formalna od email-a. Google ovu mrežu zamišlja kao mesto na kome će zaposleni moći da razmenjuju znanja i da učestvuju u diskusijama vezanim za posao, bez obzira na geografsku lokaciju na kojoj se nalaze. Na Currents-u, zaposleni će moći da vide diskusije koje su u trendu u njihovoj organizaciji i da prate teme koje ih interesuju.

Korisnički interfejs i iskustvo rada ne razlikuje se mnogo od Google+-a. Postovima određenih osoba (recimo direktora), mogu se dodeliti viši prioriteti kako bi se prikazivali na naslovnoj strani, uz razne opcije sortiranja diskusija. Naravno, uz postove je moguće deliti slike i dokumenta.

Pročitajte i:  Studija: Dark Mode može produžiti trajanje baterije vašeg telefona

Google Currents je trenutno u beta fazi, ali ako žele, administratori u organizacijama već mogu da zatraže pristup za svoju kompaniju, slanjem email-a na currentsbeta@google.com.

Izvor: 9TO5Google

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,