Google dizajnirao kovertu koja služi za odvikavanje od telefona

Sve se više govori o zavisnosti od pametnih telefona, te drugih uređaja, pa je i sve više uplašenih, a posebno roditelja čija se deca rađaju usred tehnološkog napretka. Upravo je zbog toga Google lansirao čak tri nove aplikacije, čiji je cilj da korisnike udalje telefona, a u sklopu inicijative Digital Wellbeing.

PCPress.rs Image

Jedna od aplikacija korisnike motiviše da svoje telefone na neko vreme zatvore u papirne koverte. Google koverta trenutno funkcioniše samo uz Pixel 3A telefon, a sistem podseća na one strategije koje neki umetnici primenjuju na svojim koncertima i izložbama, kada od posetilaca traže da svoje telefone odlože upravo u slična papirna pakovanja.

Uz kovertu ide i odgovarajuća aplikacija iz Google Play prodavnice, po imenu Envelope, te PDF fajl koji se štampa da bi se od njega napravila koverta. Kada je korisnik spreman za pauzu dovoljno je da otvori aplikaciju, telefon stavi u kovertu i zatvori je lepkom. Korisnici nakon toga mogu samo da telefoniraju, te proveravaju koliko je sati. Google je Envelope aplikaciju postavio i na GitHub, tako da zainteresovani mogu da je menjaju i prilagođavaju svojim potrebama.

Pročitajte i:  Google kažnjen sa 177 miliona dolara u Južnoj Koreji

Pored Envelope tu su i druge aplikacije, pa oni koji su na odvikavanju od telefona mogu da preuzmu i Activity Bubbles, koja na wallpaper postavlja mehurić svaki put kada korisnik aktivira telefon, a mehurić postaje veći što se više vremena provede na telefonu. Tu je i Screen Stopwatch, aktivni wallpaper koji aktivira merenje vremena svaki put kada se telefon otključa, a eksperti očekuju da ove tri aplikacije pozitivno utiču na digitalno stanje onih koji pate od viška vremena provedenog ispred malog displeja.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , ,