BIZIT plus

Google Docs dobija reakcije sa emotikonima u komentarima

Prošle godine je Google uveo emotikon reakcije u Google Docs.

PCPress.rs Image

Google je objavio ažuriranje za Google Docs koje korisnicima omogućava da komentarišu koristeći emotikone 

Sada, kompanija ide korak dalje i uvodi emotikon reakcije za komentare u Google Docs-u. Iako sve to zvuči malo zbunjujuće, u stvarnosti to nije tako. Trenutno, kada korisnici istaknu tekst u Google Docs-u, dobiju tri opcije. Mogu dodati komentar, predložiti izmene teksta ili dodati emotikon reakcije. Jednostavno rečeno, emotikon reakcije mogu se koristiti kao reakcija na tekst u tabeli Google Docs-a. 

Ova nova funkcionalnost je slična načinu na koji komentarisanje funkcioniše u aplikacijama za razmenu poruka kao što je WhatsApp. Ranije su korisnici mogli da komentarišu poruke, ili u slučaju teksta Google dokumenata, pomoću emodžija. Ali sada, oni takođe mogu da komentarišu komentare sa emodžijima.

Što se tiče dostupnosti, Google kaže da je počeo da uvodi ovu novu funkciju svim korisnicima Google Workspace-a i G Suite-a i da će biti dostupna svim korisnicima koji ispunjavaju uslove za nekoliko nedelja.

Pročitajte i:  Amazon ulaže dodatnih 2,75 milijardi u Startup Anthropic

Ažuriranje Google Sheets

Google je takođe počeo da uvodi nove funkcije u Google Sheets i Google Slides. U Google Sheets, korisnici sada mogu da prevuku i ispuste ili kopiraju i nalepe sliku u Google tabele na Android-u kao over-grid sliku, a ne in-cell sliku. Sa ovim ažuriranjem, korisnici takođe mogu da konvertuju over-grid slike u in-cell slike preko kontekstnog menija.

Na Google Slides, korisnici sada mogu lako da prevlače i ispuštaju slike sa bilo kog mesta da zamene slike u svojim prezentacijama. Ova funkcija se zasniva na postojećoj funkcionalnosti, gde korisnici mogu da zamene sliku u Google slajdovima bilo korišćenjem trake sa alatkama menija ili desnim klikom na sliku koju žele da zamene i odabirom „Replace image“.

Google je već počeo da uvodi obe ove funkcije svim korisnicima Google Workspace-a i G Suite-a.

Izvor: Techlusive

Facebook komentari: