BIZIT plus

Google Fiber i planovi od 5Gb i 8Gb početkom sledeće godine

Google Fiber će ponuditi nivoe od 5Gbps i 8Gbps počevši od početka 2023.  Kompanija predstavlja ove nove ponude za ljude poput kreativnih profesionalaca, onih koji redovno rade „u oblaku“ ili sa velikim podacima i domaćinstava sa mnogo ljudi koji dele internet, navodi se u blogu direktorke za upravljanje proizvodima.

PCPress.rs Image

„5 Gig će olakšati istovremeno otpremanje i preuzimanje, bez obzira na veličinu datoteke, a 8 Gig će se pobrinuti da se sve što radite na mreži dešava u skoro realnom vremenu (bez podrhtavanja i sa malim kašnjenjem).“ Svaki od nivoa dolazi sa Wi-Fi 6 ruterom i do dva mesh ekstendera sa profesionalnom instalacijom, ali možete koristiti sopstveni ruter ako želite. Nivo od 5Gbps koštaće 125 USD mesečno, dok će nivo od 8Gbps koštati 150 USD mesečno. Oba će imati simetrične brzine otpremanja i preuzimanja.

Neki srećni korisnici Google Fibera moći će rano da testiraju ove nove brze nivoe. „Ako ste trenutni korisnik Google Fiber-a, posebno u Juti, Kanzas Sitiju ili Zapadnom Des Moinu, mogli biste da isprobate ove nove proizvode već sledećeg meseca“, navodi seu postu.

Neko vreme se činilo da je Google Fiber u nekim problemgoogle fiberima, posebno nakon stvari kao što su otpuštanja 2016. i odluka da se u potpunosti napusti Luisvil, Kentaki. Ali u avgustu je kompanija najavila velike planove za proširenje, uključujući da želi da dovede Fiber u države poput Nebraske, Nevade i Ajdaha. A novi nivoi brzine koji su najavljeni zasnivaju se na ponudi od 2Gbps koja je lansirana 2020.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: