Google istraživanje nagoveštava velike planove za Wear OS

Wear OS se muči, u većem delu zbog svojih prosečnih zdravstvenih opcija (postoji dobar razlog što je Google kupio Fitbit). Međutim, Google je nagovestio da namerava da sustigne konkurente na ovom polju.

PCPress.rs Image

Droid Life je saznao da je u toku istraživanje o korisničkom iskustvu u kom se učesnici ispituju kako bi kompanija popravila Wear OS, a tu je snažan naglasak na dodavanju zdravstvenih opcija – od kojih su mnoge ključne.

Šta Google pita korisnike?

Neke od njih će vam zvučati poznato ako ste videli rivalske satove. Google je pitao korisnike o automatskom detektovanju vežbanja, upozorenjima o nepravilnom radu srca (slično kao na Apple Watch-u), vežbama disanja, praćenju reproduktivnog ciklusa i opsežnim funkcijama praćenja sna koje uključuju detekciju apneje i pametne alarme. Takođe je želeo da zna da li su korisnici zainteresovani za uparivanje sa teretanom i medicinskim uređajima. Drugi su, međutim, manje uobičajeni, kao što su praćenje SPO2 (oksigenacija u krvi), podaci o kvalitetu vazduha u zatvorenom prostoru i „micro-logging“ vaše aktivnosti.

Nema garancije da će Google implementirati nove funkcije, a kamoli sve njih. Ovo je zapravo pokazatelj da Google namerava da se agresivnije takmiči sa Apple-om, Samsung-om i ostalima sa pametnim satovima okrenutim zdravstvu, a Fitbit-ovo znanje može da mu pomogne da stigne tamo.

Pročitajte i:  Meta & Google radi na AI ugovorima sa holivudskim studijima

Izvor: Engadget

Facebook komentari: