BIZIT plus

Google Lens vam sada omogućava da potražite informacije o stanju kože

Zabrinuti ste zbog osipa ili mladeža? Možete pronaći vizuelna podudaranja na mreži i prikupiti više informacija pomoću Google-ove tehnologije za prepoznavanje slika.

PCPress.rs Image

Ova funkcija, naravno, ne zamenjuje medicinsku dijagnozu

Šta je sa tim mladežom na tvojoj ruci? Da li je taj iznenadni osip znak nečeg zabrinjavajućeg? Nisu svi dermatolozi, a stanje kože može biti zabrinjavajuće. Post postavljen 13. juna na Google-ov blog ključnih reči izveštava da sada možete da otpremate fotografije zabrinjavajućih problema sa kožom, a tehnologija za prepoznavanje slika Google Lens može vam pomoći da pronađete vizuelno slična podudaranja.

Ova funkcija, naravno, ne zamenjuje medicinsku dijagnozu. Ali to bi vam moglo pomoći da dobijete više informacija o nepoznatom stanju, ili barem da odredite kako da ga najbolje opišete.

Evo kako da to uradite:

  • Otvorite aplikaciju Google na svom mobilnom uređaju.
  • Dodirnite Lens dugme na desnoj strani trake za pretragu, koje izgleda kao višebojna kamera.
  • Snimite sliku stanja vaše kože pomoću Google Lensa ili izaberite jednu od fotografija sa svog fotoaparata.
  • Dodirnite sutter dugme da biste pretražili.
  • Pojaviće se vizuelna podudaranja vaše pretrage.
  • Ispod vaše fotografije će se pojaviti nekoliko predloženih dijagnoza. Možete kliknuti na svaku od njih da biste se kretali kroz slične fotografije.
Pročitajte i:  Google je predstavio procesor za data centre i novi AI čip

Za šta još može da se koristi Google Lens?

Google Lens je izašao 2017. godine i dostupan je u aplikaciji Google, i za Android i za iOS. Omogućava korisnicima da pretražuju ono što vide svojom kamerom, snime sliku ili snimak ekrana ili dugo pritiskaju sliku koju vide tokom pregledanja i dobiju niz vizuelnih rezultata za istraživanje

Takođe 13. juna, Google je predstavio novu šoping funkciju koja koristi generativnu veštačku inteligenciju da pokaže kako će odeća onlajn prodavaca odgovarati različitim tipovima tela.

Izvor: Cnet

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,