Google mape dobijaju četiri nove funkcije, ali verovatno još uvek ne možete da im pristupite

Google je uveo četiri nove funkcije na Google mape.

PCPress.rs Image

Google mape su dobile četiri nove funkcije za ljude koji žele da pešače

Ove nove funkcije imaju za cilj da korisnicima Google mapa olakšaju snalaženje u nacionalnom parku i otkriju stvari koje treba da rade na osnovu toga gde se u parku nalaze.

Prva funkcija će omogućiti korisnicima da identifikuju najpopularnija mesta u parku, kao što su atrakcije, kampovi, centri za posetioce i staze, uz pomoć zajednice Google mapa. Kada korisnici traže nacionalni park na Mapama, videće istaknute fotografije ključnih atrakcija u oblasti. Dodirom na bilo koju od fotografija korisnici će dobiti više detalja o mestu, uključujući video zapise i recenzije koje će dobiti od ljudi koji su već posetili mesto.

Ažuriranje će takođe pomoći korisnicima Mapa da istraže nove staze u parku. Google kaže da kada korisnici traže stazu, kompanija će istaći celu njenu rutu na mapi, što će korisnicima pomoći da vide kada počinje i završava se i kako ruta izgleda. „Videćete recenzije i fotografije iz zajednice Google mapa“, napisala je kompanija u postu na blogu, dodajući „A mi ćemo izneti korisne detalje iz zajednice Mapa kao što je to kakva je to staza, njena težina i da li je bolje za trčanje, hodanje ili vožnju biciklom.”

Pročitajte i:  Google će blokirati Android korisnike od instaliranja 'nesigurnih' aplikacija

Pored toga, najnovije ažuriranje Google mapa takođe će pomoći korisnicima da vam daju preciznija uputstva. Kompanija kaže da će kasnije ovog meseca korisnici videti ulaze u park istaknute na mapi. Takođe, kada korisnici zatraže uputstva za pešačenje ili vožnju biciklom do određene staze, Mape će ih usmeriti pravo na ivicu staze.

Na kraju, kompanija takođe čini oflajn mapu nacionalnog parka dostupnom u Mapama. Korisnici mogu da dodirnu dugme „preuzmi“ na listi na Google mapama parka da bi ga preuzeli za upotrebu van mreže. „Dugme za preuzimanje će se pojaviti na listama parkova kasnije ovog meseca“, rekla je kompanija.

Što se tiče dostupnosti, ove funkcije su dostupne samo za Android i iOS korisnike u SAD. Ali dobra vest je da će Google objaviti ove informacije za parkove širom sveta u narednim mesecima.

Izvor: Techlusive

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,