Još jedna “uspešna raketa” Muska

Elon Musk je ukinuo originalni Twitter sistem verifikacije i primorao sve da plate pretplatu kako bi zadržali svoj plavi krug.

PCPress.rs Image

Posle nekoliko meseci na prvi pogled praznih pretnji Elon Musk je sklonio plave krugove. Bionse, Papa, Džastin Biber i mnoge druge ličnosti ostale su bez plavog kruga. Mediji su ovih dana zasuti člancima o tome ko je sve na Twitteru izgubio svoj plavi kružić.

Da li je verifikacija plavog kruga na Twitteru neka vrsta titule u javnosti? Očito da je plavi kružić nije samo potvrda o autentičnosti nečijeg naloga, brenda, rada već i tražena titula koja je privlačila pažnju, posetioce, publiku jednom rečju kupce.

Mnoge poznate ličnosti su bez buke odustale od svog plavog kruga. Neke je Musk častio i pokazao se kao „momak mekog srca“, dok Taylor Swift nije mogla da se oprosti od svog kruga.

U narednih nekoliko nedelja poznate ličnosti koje budu imale svoju verifikaciju, su zapravo platile da zadrže plavi krug. Musk je svojim potezima ponovo pokazao samovolju i prevazišao najvećeg rivala Trampa. Ne samo da je na ovaj način sve postavio kao jednake, već je pokazao da je on iznad kao vlasnik mreže. Prema nekoj njegovoj ličnoj simpatiji, „momak mekog srca“ platio je plavi krug određenim ličnostima. Da li bi te ličnosti trebale da zadrže svoj nalog na Twitteru nakon takvog gesta? Da li je Twitter zaista u tolikoj meri postao značajan svima nama?

Pročitajte i:  X radi na NSFW Communities za sadržaje za odrasle

Postavlja se i pitanje zašto bi bio problem da se plati plavi kružić? I zašto nam je potreban plavi kružić? Musk je samo jednim poslovnim potezom ponovo izazvao ogromnu buru u svetskoj javnosti. Iako je raketa pala Musk i dalje diktira svoju volju na Zemlji.

Izvor: news.sky.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,