Google Maps dodaje pogled iz vazduha nalik Flyover-u

Google dodaje “fotorealistične poglede iz vazduha” na skoro 100 znamenitosti u Google mapama, objavila je kompanija 27. jula.

PCPress.rs Image

Biće poboljšana i uputstva za vožnju biciklom

The views, koji podsećaju na funkciju Flyover kompanije Apple Maps, daju vam pogled iz vazduha na znamenitosti u gradovima uključujući Barselonu, London, Njujork, San Francisko i Tokio. Pogledi iz vazduha su „prvi korak“ ka lansiranju „imersivnog pogleda“ koji je kompanija pokazala na Google I/O, navodi se u blog postu direktorke proizvoda Google Maps Amande Lajht Mur. Imerzivni prikaz će takođe uključivati poglede u unutražnjost građevina i informacije kao što su saobraćaj i vremenske prilike u vidu lejera na mapi, kaže za Verge portparol Gugla Ženevjev Park.

Na I/O, Google je rekao da će imerzivni pogled početi da se primenjuje u Los Anđelesu, Londonu, Njujorku, San Francisku i Tokiju „kasnije ove godine“. Pored pogleda iz vazduha, Google donosi još nekoliko novih funkcija na Mape. Za biciklističke rute, moći ćete da vidite dodatne informacije, na primer da li je određeni put kojim vam je preporučeno da putujete glavni ili manji put, da li vaša ruta uključuje stepenice ili strma brda i da li možete da očekujete gust saobraćaj. A ako je neko podelio svoju lokaciju sa vama, moći ćete da dobijate obaveštenja kada dođe ili napusti lokaciju. Apple nudi sličnu funkciju sa Find My aplikacijom.

Pročitajte i:  Google Search gubi opciju keširanih stranica

Novi pogledi iz vazduha i obaveštenja o deljenju lokacije sada se pojavljuju globalno na iOS-u i Android-u. Ažurirane informacije o biciklističkim rutama biće objavljene u „narednim nedeljama“.

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,