BIZIT plus

Google Meet za automatsko zumiranje vašeg lica radi veće vidljivosti

Pre nego što korisnik prisustvuje sastanku, Meet će automatski kadrirati video kako bi se osiguralo da su svi pojednako vidljivi, navodi kompanija u postu na blogu.

PCPress.rs Image

Tehnološki gigant Google najavio je novu funkciju za korisnike Meet-a za poboljšanje vidljivosti automatskim kadriranjem videa. Pre nego što korisnik prisustvuje sastanku, Meet će automatski kadrirati video kako bi se osiguralno da su svi podjednako vidljivi, navodi kompanija u postu na blogu.

Nema smetnji u kretanju koje bi mogle da skrenu pažnju sa teme sastanka jer se automatsko kadriranje dešava samo jednom. Ali video se može ručno ponovo kadrirati u bilo kom trenutku.

Ova funkcija nema kontrolnog administratora. Podrazumevano, ova funkcija će biti onemogućena, međutim, korisnik može da je uključi. Nova funkcija bi trebalo da bude predstavljena 2. novembra, saopštila je kompanija. Ova funkcija je prvi put objavljena tokom Google Cloud Next 2022.

Ranije je kompanija najavila funkciju Meet koja omogućava korisnicima da se uključe držeći razmaknicu i da se ponovo isključe tako što će je pustiti. Kompanija je rekla da će korisnicima olakšati učešće na sastancima tako što će brzo uključiti zvuk da nešto kažu.

„Ova funkcija pomaže u situacijama kada zaboravite da ponovo isključite zvuk nakon što sami uključite zvuk. Ova funkcija je podrazumevano isključena i može se omogućiti u podešavanjima Google Meet-a“ – saopštila je kompanija.

Kompanija je saopštila da je promenila način na koji glasovna kontrola „Hej Google“ funkcioniše za hardverske uređaje Google Meet. Sa ovim ažuriranjem, Google pomoćnik će biti aktivan samo kada uređaj nije na sastanku i u roku od 10 minuta od predstojećeg sastanka.

Izvor: zeebiz.com

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: