BIZIT plus

Google najavio novu opciju praćenja požara

Google je najavio novu opciju koju dodaje Google mapama i koja će korisnicima omogućiti da vide pravovremene, kritične informacije o više velikih požara odjednom.

PCPress.rs Image

 

Ova funkcija bi mogla biti posebno korisna za korisnike koji se voze kroz ugrožena područja. Ranije su se mogli videti samo podaci o jednom požaru odjednom, bilo putem kartice istraživanje ili dobijanjem informacijma kretanjem kroz zahvaćeno područje.

“Tokom sezone požara, to nikada nije samo jedan požar odjednom”, rekao je novinarima menadžer Google mapa Can Comertoglu.

Samo ove godine, rekao je Comertoglu, SAD su imale više od 44.000 požara. Tokom ovih događaja, od ključne je važnosti da ljudi imaju pravovremene, pouzdane informacije. Podaci za novu opciju prvenstveno dolaze iz Nacionalnog međuresornog vatrogasnog centra (NIFC). NIFC se sastoji od osam različitih agencija i organizacija koje podržavaju napore prilikom gašenja požara.

Nova opcija pruža informacije o obuzdavanju požara i o tome koliko je hektara izgorelo. Takođe pruža pristup resursima lokalnih vlada, kao što je veb stranica za hitne slučajeve. Google kaže da ćemo dodirom ikonice “vatre” dobiti potrebne informacije brojeva telefona za pomoć kao i sve detalje vezane za evakuaciju.

Pročitajte i:  Google će početi sa prikazivanjem AI-generisanih rezultata pretrage javno

PCPress.rs Image

Partnerstvo Googl-a i NIFC-a

Google je rekao da planira da proširi ovu opciju na druge zemlje, počevši od Australije. Iako funkcija trenutno zahteva internet vezu, kompanija istražuje način korišćenja sa ograničenim resursima.

“Znamo da će internet i napajanje biti probelm” za one u blizini pogođenih područja, rekao je Comertoglu.

Nova opcija u Google mapama će se globalno predstaviti korisnicima ove nedelje na Android-u. Dok će iOS korisnici i desktop računari tu mogućnost dobiti u oktobru.

Izvor: ZDNet

Facebook komentari: