Google najavljuje Update – iznenađenje za Android Auto

Google je nedavno objavio novo ažuriranje za Android Auto. Nova verzija Android Auto-a koju korisnici mogu preuzeti je 6.6.1122, dok je prethodno ažuriranje od 28. maja bilo 6.5.1119. Android Auto 6.5 je drugo ažuriranje koje je ugledalo svetlost dana u maju nakon verzije 6.4 objavljene ranije istog meseca.

PCPress.rs Image

Novo ažuriranje – Android Auto 6.6

Dakle, šta je novo u Android Auto 6.6? Ako aplikaciju koristite već neko vreme, verovatno već znate da Google ne pruža nikakav dnevnik promena za ažuriranja Android Auto-a koja se isporučuju, osim ako ne postoji nešto zaista veliko, u kom slučaju Google „slavi“ zvaničnim saopštenjem objavljenom na njegovom blogu. Ali u suprotnom, ažuriranja za Android Auto dolaze bez dnevnika promena, omogućavajući korisnicima koji ih instaliraju da sami utvrde šta je poboljšano.

S druge strane, već znamo da nekoliko novih Android Auto funkcija radi, a postoji šansa da ovo ažuriranje utire put za njihovo uvođenje, pored uvođenja niza ispravki grešaka i optimizacija. Na primer, Google je na I/O 2021 u maju najavio da će Android Auto podržavati Fast Pair u nekim automobilima, što znači da će korisnicima trebati samo jedan dodir da upare Android pametne telefone sa glavnim jedinicama u svojim vozilima. Stoga će podešavanje Android Auto-a biti mnogo jednostavnije i zahtevaće minimalnu konfiguraciju na našoj strani.

Pročitajte i:  Google dodaje Max, Peacock i Angry Birds u automobile  

Pored toga, otkriveno je da Google radi i na alatki za rešavanje problema sa Android Auto vezom za one koji se i dalje oslanjaju na žičani režim. Drugim rečima, alatka za rešavanje problema pomoći će korisnicima da se izbore sa problemima koji se pojavljuju prilikom pokretanja Android Auto-a pomoću kabla. Međutim, nije predviđeno tačno vreme kada bi alat za rešavanje problema mogao da bude objavljen.

Izvor: Autoevolution

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,