Google tiho uklanja Android Auto funkciju?

Nedavno objavljeni Android Auto 6.4 dolazi sa nizom promena, a čini se da je jedna od njih ukidanje Connectivity Troubleshooter programa.

PCPress.rs Image

Sledeće ažuriranje početkom juna

Baš kao što mu samo ime govori, alat za rešavanje problema sa povezivanjem, Connectivity Troubleshooter program, od samog početka je trebalo da pomogne korisnicima dok konfigurišu Android Auto i dovršavaju initial wizard. Dakle, u teoriji, ako je tokom ove faze došlo do bilo kog problema sa vezom, alatka za rešavanje problema je bila tu da pomogne i pruži informacije o tome šta se tačno događa.

Dalje, ako su korisnici kasnije naišli na problem sa vezom sa Android Auto-om, što je, kako znamo, nešto prilično često na Google-ovoj platformi, uloga ovog alata za rešavanje problema bila je da korisnike provede kroz tipična zaobilazna rešenja i, što je još važnije, kaže im da li je kabl krivac ili ne. Funkcija je prvi put primećena u Android Auto 6.3, ali prema nedavnom izveštaju, već je uklonjena u verziji 6.4 objavljenoj prošle nedelje. Iako u ovom trenutku nije jasno da li je ideja potpuno napuštena, kratkotrajni alat za rešavanje problema sa povezivanjem očigledno je zamenjen jednostavnijim pristupom koji korisnike upućuje na Google-ov članak podrške i centar za pomoć ukoliko naiđu na bilo kakve probleme tokom upotrebe Android Auto.

Pročitajte i:  Google koristi AI za predviđanje poplava

Google je istovremeno primenio i novi pop-up prozor koji se prikazuje kada korisnici pokušaju da koriste Android Auto bežičnu vezu na nepodržanom telefonu – Google je otključao bežični režim Android Auto na svim uređajima izlaskom Androida 11, ali telefoni moraju da podržavaju 5 GHz da bi mogli da ga pokreću. Nepotrebno je reći da se sve ove promene dešavaju diskretno i ne postoji garancija da će doći do konačne verzije Android Auto-a, jer Google izgleda eksperimentiše sa svim vrstama ideja. Sledeće ažuriranje Android Auto-a bi trebalo da se pokrene u prvim nedeljama juna.

Izvor: Autoevolution

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,