BIZIT plus

Google navodno radi na funkciji sličnoj kontinuitetu za Android

Jedna velika prodajna tačka za Apple u debati „Android vs. Apple“ je lakoća sa kojom se svi Apple uređaji povezuju zajedno.

PCPress.rs Image

Android pokušava da sustigne Apple-ovu besprekornu kooperaciju uređaja

Bilo da se radi o funkciji kao što je Sidecar, Handoff, Universal Clipboard, ili čak o kontinuitetu poziva, to je prilično besprekoran ekosistem.

Apple bi ipak mogao malo da izgubi tlo u borbi, jer Google radi na veoma sličnoj funkciji koja omogućava korisnicima da povežu sve svoje Android uređaje. Iako nije bilo zvaničnog saopštenja od Google-a, ove vesti su stigle ljubaznošću Mishaala Rahana, poznatog stručnjaka za sve Android stvari.

Prijavljena funkcija deljenja bi uključivala prebacivanje poziva (premeštanje telefonskog poziva sa jednog uređaja na drugi) i deljenje interneta (podešavanje lične pristupne tačke i povezivanje svih uređaja). Iako su to jedine dve upotrebe do sada, gotovo je sigurno da će biti dostupne i druge funkcije u stilu Apple-a, poput jednostavnog prenosa fajlova (slično Nearby Share za Windows) ili clipboard-a za sve uređaje.

Pročitajte i:  Blizanci na AI zadatku

„Kada povežete ovaj uređaj i uključite Bluetooth“, pokazuje snimak ekrana, „drugi će možda moći da vide ime vašeg uređaja i neke druge informacije o uređaju. Aplikacije mogu da vam pokažu načine za deljenje na različitim uređajima“. Naravno, pošto Google radi na ovoj funkciji, verovatno bi bilo potrebno da korisnici budu prijavljeni na Google nalog na uređaju za deljenje.

Jedna glavna stvar koju treba napomenuti je da, iako Apple ne dozvoljava jednom iPhone-u da prenese poziv na drugi iPhone, formulacija u Google-ovom opisu čini da zvuči kao da bi Android funkcija deljenja mogla da uradi upravo to – nešto posebno korisno za ljude koji moraju da nose više od jednog telefona.

Kada se ova funkcija u potpunosti pokrene, trebalo bi da bude dostupna tako što ćete pronaći „Link Your Devices“ u meniju podešavanja. 

Izvor: Zdnet

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,