Najnovija ažuriranja Chrome-a čine Google pretragu sveobuhvatnijom

Google uvodi neka ažuriranja svog Chrome veb pretraživača koja bi trebalo da olakšaju brzo pronalaženje informacija koje su vam potrebne, bilo da preuzimate gomilu datoteka ili samo pregledate veb.

PCPress.rs Image

Možda je najprimetnija promena u Google pretrazi to što Chrome za Android sada prikazuje trendovske Google pretrage direktno u traci za adresu. Korisnici iOS-a će moći da pristupe ovoj funkciji negde „kasnije ove godine“.

Relevantni predlozi za pretragu će se takođe pojaviti u adresnoj traci za korisnike Chrome mobilnih uređaja na iOS-u i Android-u na „sajtovima koji ispunjavaju uslove“. Na primer, pregledač može da predloži pretragu lokalnih restorana ili turističkih atrakcija kada istražujete destinacije za odmor.

Korisnici Android-a mogu da iskoriste prednosti funkcije Dodirni za pretragu pretraživača da pronađu srodne pretrage za istaknute teme, a traka za adresu Chrome-a će sada prikazivati 10 predloga za pretragu iOS korisnicima umesto prethodnih šest – funkcija koja je već bila dostupna korisnicima Android-a.

Google takođe uvodi redizajniran doživljaj preuzimanja u Chrome za desktop na macOS, Windows i ChromeOS koji olakšava interakciju sa nedavno preuzetim datotekama.

Pročitajte i:  Redizajn Google Contacts čini dodavanje novih kontakata intuitivnijim

Sada se nalazi u gornjem desnom uglu Chrome adresne trake, nova traka za preuzimanje koja sadrži animirani prsten koji prikazuje napredak preuzimanja i nakratko se otvara po završetku pre nego što se automatski odbaci radi neprekidnog pregledanja. Nova traka će takođe navesti sve datoteke koje ste preuzeli u prethodna 24 sata, sa opcijama navedenim direktno u traci za otvaranje relevantne fascikle za preuzimanje, pauziranje/nastavljanje, ponovni pokušaj ili otkazivanje preuzimanja.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,